Nieuws

Jelle grijpt naast hoofdprijs Kinderdictee

ARCHIEF: Maandag 15 december 2008 Bibi van Wijnsberge uit Wageningen en Marlinde van Roekel uit Ede (beiden elf jaar) hebben het Groot Kinderdictee gewonnen, dat zaterdagavond werd uitgezonden door de NPS. De meisjes maakten ieder twee fouten in de dicteetekst met de titel Spreekbeurten van kinder- en jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel. Jelle Aalberts van de St. Radboudschool in Heiloo greep net naast de hoofdprijs met drie fouten.

In totaal maakten de zestig achtstegroepers 649 fouten in het dictee, dat werd voorgelezen door Philip Freriks. Dat is gemiddeld elf fouten per persoon. Vorig jaar lag het gemiddelde op veertien en het jaar daarvoor op tien. ,,Ik vind het een redelijk goed resultaat, ik had wel meer verwacht'', zei Van de Vendel na afloop. Veel kinderen verslikten zich in de woorden die niet in het Groene Boekje staan zoals achtstegroepers en gepimpt. Ook in het 'hachelijke gewauwel' moest de jury flink de rode pen hanteren. En weinig kinderen schreven de verleden tijd van het werkwoord starten met dubbel t.

Winnares Bibi van Wijnsberge schreef achtstegroepers los, terwijl Marlinde de mist in ging door er een streepje in te zetten. Bibi vergat juist weer een streepje in het woord Cito-toets, terwijl Marlinde een klinker te veel in het woord reële propte. Domme fouten vinden ze het niet van elkaar. ,,Iedereen maakt fouten'', concludeerden de winnaressen eensgezind na afloop.

Maandag 15 december 2008 − bron: AD.nl

2020-05-27 Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht
2020-05-26 Gratis webinar over angst en stress op 3 juni
2020-05-15 Dank en waardering voor docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 BUCH bedankt docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-06 Weekend geen treinen door werkzaamheden
2020-05-04 ’Heel raar, zo zonder publiek’ [video]
2020-04-29 Kranslegging 4 mei
2020-04-29 Oproep: hang uw vlag op 4 mei de hele dag halfstok
2020-04-19 De keuze voor Heiloo: Zonnepanelen, windenergie of beide?

Meer nieuws met ijs jeugd kinderen pimp school schrijver zon


Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer
Bron: Bloemen - Bloemist
bron: Bloemen - Bloemist
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭