Nieuws

Jelle Aalberts uit Heiloo eigenlijk winnaar Groot Kinderdictee

ARCHIEF: Dinsdag 23 december 2008 Een trotse Jelle Aalberts kreeg in aanwezigheid van zijn even trotse ouders, groep 7 en 8 én de directeur van de Radboudschool een flinke pluim van de eveneens trotse burgemeester. ,,Jelle heeft als enige inwoner van Heiloo al in de Eerste Kamer gezeten”, aldus de burgemeester.

Jelle eindigde als derde (tweede vindt hijzelf, want de eerste plaats was een gedeelde eerste plaats) in de finale van het Groot Kinderdictee, gehouden in de Eerste Kamer der Staten- Generaal aan het Haagse Binnenhof. Het kinderdictee, geschreven door jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel, had als titel ‘Spreekbeurten’ en werd voorgelezen door Philip Freriks. In totaal deden zestig leerlingen uit groep 8 van de basisschool, komende uit heel Nederland en Vlaanderen, mee aan de finale. Jelle was behoorlijk onder de indruk van de hele entourage. ,,De avond ervoor was ik al zenuwachtig en ook toen ik op de dag zelf het gebouw inliep. Maar tijdens het dictee viel het reuze mee, want ik had vooraf thuis met mijn moeder geoefend. Eigenlijk vond ik het dictee op school moeilijker.” Volgens enkele geleerden zou de ‘t’ in het woord ‘wordt’ (gebiedende wijs meervoud) in de laatste zin van het dictee, die bij Jelle (10 jaar) als fout werd aangerekend, daar eigenlijk wel mogen staan. Dat zou betekenen, dat Jelle maar twee- in plaats van drie fouten zou hebben gemaakt. En dàt zou betekenen, dat hij eigenlijk eerste zou zijn, in plaats van derde. Dat mocht de pret in de klas niet drukken, want de hele Radboudschool vond het al knap, dat hij zover was gekomen!

Dinsdag 23 december 2008 − bron: Uitkijkpost

2020-06-01 Komt u naar het gemeentehuis? Maak een afspraak.
2020-05-27 Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht
2020-05-06 Weekend geen treinen door werkzaamheden
2020-04-15 In Heiloo wordt volop doorgebouwd: 150 huizen op stapel in Zuiderloo
2020-04-06 LAKS-bestuurslid Fierke Koolen uit Heiloo: ’Kansenongelijkheid groeit door thuisonderwijs’
2020-03-30 Trekkers mogen weer over ’geasfalteerd karrenspoor’ Kerkelaan
2020-03-30 Kerkelaan tot half mei open voor landbouwverkeer
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-03-23 Lerarentekort of thuisonderwijs door corona? Anne Schouten maakt videolessen over rekenen; ’Dit is het nieuwe leren’

Meer nieuws met bouw ijs jeugd leerling school schrijver winnaar


Bron: Bloemen - Bloemist
bron: Bloemen - Bloemist
Bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: 112 Noord Holland
bron: 112 Noord Holland