Nieuws

De Blauwe Zusters op TV

ARCHIEF: Woensdag 24 december 2008 Ds. Arie van der Veer is te gast bij de Blauwe Zusters in het Julianaklooster in Heiloo. Zr. Anima Christi staat aan het hoofd van deze orde, die wereldwijd meer dan 800 nonnen telt. Ze spreekt openhartig over haar leven als non. Verder gaan ze aan de slag in de keuken om en kerstdiner te bereiden, waaraan ook de andere zusters aanschuiven.

Er zijn er nog geen tien van in Nederland. Maar ze trekken volop de aandacht: de Blauwe Zusters.Officieel heet hun congregatie: “Religieuze familie van het Mensgeworden Woord”. Veel mensen zullen die moeilijke naam vergeten, maar niet hun verschijning. De zusters vallen op met hun habijt. Blauw afgewisseld met grijs. Het blauw staat voor de hemel en het grijs voor de aarde. Alhoewel de algemeen overste een Nederlandse is, komen de meeste zusters uit Zuid-Amerika.

De orde bestaat nog maar twintig jaar, maar groeit hard. De zusters zwermen uit over de gehele wereld. Hun leven is niet eenvoudig. Kuisheid is hun ideaal. In armoede willen zij leven. Gehoorzaam zijn aan God is hun parool. En uitgerekend deze drie regels trekken jonge mensen aan. De zusters hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Ook ‘moeder’ Anima is nog maar 38.

Hun orde heeft een missie voor de wereld. Alhoewel er zusters zijn, die zich voornamelijk wijden aan het gebed, trekken de meesten er op uit. Hun verlangen is om ook in Nederland de mensen van God te vertellen. Voor de mensen uit Zuid Amerika is Nederland een missieland.

Hoe anders is Nederland! Kuisheid? Wie is nog zo burgerlijk?! Armoede? Onze aandelen en ons spaargeld is minder geworden maar we eten er nog geen cent minder om! Gehoorzaamheid aan God? We doen wat we zelf willen. De leefregels van de Blauwe Zusters staan haaks op de huidige moraal van menig Nederlander. Is het daarom dat zij zo de aandacht trekken?

Kijk naar deze bijzondere Kerstuitzending van NZOZ, 1e Kerstdag 9.00 uur Nederland 1.

Update: de uitzending is ook online te bekijken.

Woensdag 24 december 2008 − bron: EO.nl

2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-08-20 Twee revolvers van een verzetsheld zijn zoek.
2021-08-17 250 mensen positief getest op corona: opnieuw een lichte daling
2021-08-17 Vaccineren zonder afspraak
2021-08-10 277 mensen positief getest op corona: daling zet door
2021-08-09 Al onze officiële publicaties online
2021-07-23 1600 euro voor een in elkaar geknutselde scooter met gestolen onderdelen.
2021-07-15 Jongerenplatform regio Alkmaar zoekt jou!
2021-07-13 Minstens 90 mensen besmet met corona op kermis

Meer nieuws met familie ijs kerst loos online religie zing zon


Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma