Nieuws

Wie schonk Leoni Jansen champagne?

ARCHIEF: Woensdag 24 december 2008 Het gebeurde afgelopen zaterdagavond, in de pauze van het optreden van zangeres Leoni Jansen. Ineens stond er een fles champagne op het toneel van “De Beun”. Toen Leoni terugkeerde voor het tweede deel van haar optreden, had ze die snel in de gaten. Met een kushand bedankte ze de gulle gever in de zaal. Maar wie was dat?

De fles op het toneel was een spontaan en ook spannend onderdeel van het liedjesprogramma “Second Wind”. Leoni en haar begeleiders hadden er, ondanks een lichte verkoudheid van de zangeres, zin in; de zaal was uitverkocht en leefde voelbaar mee met haar zang vol melancholie maar ook optimisme. Kwetsbaar en krachtig tegelijk. Niet lang geleden maakte Leoni een voettocht van 800 kilometer. Van de Franse grens naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. Ze zag onderweg mooie en minder mooie landschappen, ontmoette mensen van allerlei nationaliteit en hoorde in de slaapzalen snurkers van verschillende snorkerigheid. Daar vertelde ze boeiend over. En ze leidde er sommige liedjes mee in.

Haar voettocht was zwaar en ergens onderweg protesteerden Leoni's knieën. Ze was niet de enige die last kreeg. Ook een Duitser die na drie eerdere beenbreuken de pelgrimage toch wilde volbrengen, had het moeilijk. Hij sprak met Leoni af dat als ze Compostela zouden halen, ze samen champagne zouden drinken. Ze haalden het eindpunt. Maar champagne was er niet te krijgen. De Duitser beloofde Leoni plechtig toch ooit champagne met haar te zullen drinken. En die stond in de pauze op het Beun-toneel. De Duitser was speciaal uit Hannover naar Heiloo gereisd om zijn belofte in te lossen.....

Leoni kon in de donkerte van de zaal niet gewaar worden dat het "haar" wandelgenoot van de voettocht de gulle gever was. Maar toen hij na afloop opdook in de foyer waar Leoni CD's signeerde, was haar verbazing en vreugde-uitbarsting groot. En zo kwam het dat de twee in de kleedkamer van "De Beun" alsnog samen champagne dronken.

Heel veel aanwezigen van de mooie zangavond hebben dat niet meer meegekregen. Hun voldoening zat 'm in het sfeer- en kwaliteitsvol optreden van Leoni met "Second Wind". Hetgeen ondermeer bleek uit een ovationeel applaus na afloop. En Leoni?: zij gaf twee toegiften en was na afloop dolblij met haar succes in Heiloo. "Wat een leuke sfeer, wat een fijn publiek", was haar reactie. En de Duitser? Die reisde nog dezelfde avond terug naar Hannover.

“De Vrienden van De Beun” organiseren in deze kerstperiode nog een zangprogramma. En wel van Sandra van der Meer. Dit zangtalent uit Heerhugowaard komt zondag 28 december met haar band naar “De Beun”. Onder de titel “Les histoires d’amour” zingt ze prachtige liefdesliedjes. Kaarten zijn te reserveren via www.vriendenvandebeun.nl of verkrijgbaar aan de kassa van De Beun, vanaf een uur voor de voorstelling.

Woensdag 24 december 2008 − bron: Vrienden van de Beun

2024-06-04 Vaker fietsen, vergroenen en rustig rijden in de stad.
2024-06-03 Snoei overhangend groen voor makkelijk bereikbare wegen
2024-05-22 Word jij onze nieuwe kinderburgemeester?
2024-05-20 Vergrijzing een probleem?
2024-05-17 Prikkelvrije huisjes voor bijzondere bewoners.
2024-04-29 Zeven Koninklijke onderscheidingen tijdens de lintjesregen
2024-04-26 Govert (64) en Jos (64) zijn nu ridder.
2024-04-23 Curator: Het verlies van Het Baafje en De Beun liep in de tonnen
2024-04-07 Vrouw rijdt tegen zorgcentrum aan

Meer nieuws met band bar bedevaart beun duits kerst voorstelling wandel zang zing zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Blik op de wolken
bron: Blik op de wolken
Bron: Karin Donkers
bron: Karin Donkers
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering