Nieuws

Nieuwjaarstoespraak Burgemeester in teken Wit Licht

ARCHIEF: Dinsdag 6 januari 2009 Gisteravond 5 januari hield het gemeentebestuur een nieuwjaarsreceptie in de Witte Kerk. Burgemeester Romeijn sprak daarbij een nieuwjaarstoespraak uit waarin hij opriep klein te beginnen: aandacht voor elkaar in Heiloo, maar ook aandacht aan wat er verder in de wereld gebeurt.

"Vlak voor de kerstvakantie mocht ik Jelle Aalberts van de Radboudschool feliciteren met het fantastische resultaat dat hij had bereikt in de finale van het Groot Kinderdictee, gehouden in de Eerste Kamer der Staten Generaal aan het Haagse Binnenhof. In de klas, waar ik Jelle mocht feliciteren, lag het programma van de kerstviering van de Radboudschool. Het thema was: “Het begint klein”.

In de toelichting op dit thema viel in het programma te lezen: “De hele wereld één groot huis van brood en onderdak en veiligheid: een utopie? Je kunt niet alle honger stillen in de wereld, je kunt niet overal vrede bewaren, je kunt niet alle verdriet wegnemen. Maar je kunt wel een klein begin maken. In je eigen omgeving, op je eigen manier”

In de Alkmaarse Courant van afgelopen zaterdag 3 januari was in de rubriek “gesprek van het jaar 2009” een artikel te lezen over het “Welvarend Onbehagen”, met als subtitel “kredietcrisis houdt ons een spiegel voor”. In het artikel staat, ik citeer: “Wie een positieve blik op de mensheid heeft, gaat ervan uit dat we in de kern morele wezens zijn die verder kunnen kijken dan eigen materieel gewin. Misschien hebben we alleen wat meer ruggengraat nodig”. (einde citaat)

Aan zowel het thema van de kerstviering van de Radboudschool, als aan het artikel in de Alkmaarse Courant, moest ik dit weekend denken na het zien van de film “Wit Licht”, afgelopen zaterdag. Een zeer indrukwekkende film. Duidelijk is wel, zeker na het zien van deze film, dat we klein moeten beginnen om van “de hele wereld één groot huis van brood en onderdak en veiligheid te maken”. Het zal dan geen utopie blijken te zijn. "


Lees de volledige tekst van de nieuwjaarstoespraak.

Dinsdag 6 januari 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2020-06-01 Pas op voor deze leuke, overstekende obers in Heiloo!
2020-06-01 Komt u naar het gemeentehuis? Maak een afspraak.
2020-05-29 Meer ruimte voor terrassen
2020-05-27 Sportaanbieders creatief met sporten in de buitenlucht
2020-05-15 Dank en waardering voor docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 BUCH bedankt docenten en kinderopvangmedewerkers
2020-05-14 Informatie over de eikenprocessierups
2020-05-06 Maak maaien mogelijk: verwijder bootjes en obstakels
2020-04-30 Herdenkingskrant: Heiloo viert 75 jaar bevrijding

Meer nieuws met film gemeente kerk kerst school vakantie witte kerk


Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Bloemen - Bloemist
bron: Bloemen - Bloemist
Bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
bron: 🤭😁 relax-man 😁🤭
Bron: Jacco Tuijn
bron: Jacco Tuijn