Nieuws

Cover Company in Clash of the Cover Bands

ARCHIEF: Woensdag 7 januari 2009 Zaterdag 10 januari wordt de regio-finale van de grootste bandcompetitie van Nederland, ‘The Clash of the Cover Bands’ gehouden in De Kade in Zaandam.

Negen cover bands uit de regio Noord-Holland/Utrecht/Flevoland strijden hier voor deelname aan de landelijke halve finales, te houden op 11 april in Paradiso. De Noord-Hollandse band Cover Company, voorheen Renegade, doorliep met wisselend succes de voorronden in Soest en later (6 december 2008) in Hoorn. Theo Kloosterman, zanger van Cover Company: ,,We hebben onze naam vorig jaar in Cover Company veranderd, maar we spelen al jaren in dezelfde samenstelling. De band heeft zijn oorsprong in Heiloo en we oefenen vanaf ons ontstaan in 1985 op het terrein van GGZ NHN.”
De band bestaat uit: Theo Kloosterman (zang) en Hans de Jong (gitaar) uit Heiloo, Patricia Thiele (zang), Ron Thiele (drums), Jan Harmenzon (bas), Paul Kuhne (toetsen) en Janeck Janmaat (saxofoon). Patricia: ,,Helaas kan Janeck nog niet spelen op 10 januari in Zaandam, daar hij herstellende is van een operatie. Al tijdens de voorronde in Hoorn werd hij door een goed spelende Tim Bakker vervangen.” Theo: ,,Deelname aan The Clash of the Cover Bands ontstond eigenlijk uit een geintje. Net voor en tijdens ons optreden in Soest ging veel mis, bijvoorbeeld dat de toetsen ineens uit vielen. Omdat we toch niets te verliezen hadden, speelden we onbevangen en gaven alles wat we hadden. De twee besten gingen door en helaas zaten wij hier niet bij. De organisator van ‘the Clash’, John van den Borne, vermoedde echter, dat we meer in huis hadden en gaf ons een wild card voor de halve regio-finale in Hoorn op 6 december. Alle bands kregen ook nu weer dertig minuten speeltijd. De concurrentie was van behoorlijk hoog niveau. Het werkte misschien in ons voordeel, dat ons repertoire zeer breed is. Het publiek riep ons uit tot favoriet en zo mochten we door naar de regio-finale in Zaandam. John van den Borne is inmiddels een aantal keren naar Heiloo gekomen en heeft ons op een aantal punten gewezen. Hij vond dat we in Hoorn niet dezelfde power lieten horen als in Soest en raadde ons ook aan het repertoire iets aan te passen. We spelen nu met meer afwisseling zoals Pink Floyd, knallende Rock & Roll met ‘Great Balls of Fire’, Mother Finest met ‘Baby Love’, en een mooie, rustige rockbalad.”
Beoordeling tijdens de regio-finale gebeurt door zowel een vakjury als het publiek. Iedereen die op 10 januari in De Kade in Zaandam aanwezig is, kan zijn stem uitbrengen op zijn favoriete band. De presentatie is in handen van Giel Beelen en Gerard Ekdom. Cover Company hoopt uiteraard op veel steun uit haar eigen omgeving. ,,Optreden in Paradiso zou natuurlijk geweldig zijn om mee te maken. Maar we zijn al trots, dat we zover gekomen zijn en mee mogen doen aan de regio-finale,” aldus zangeres Patricia. ,,We gaan ook hier proberen zo goed en onbevangen mogelijk te spelen.” Meer informatie op: www.theclashofthecoverbands.com.

Woensdag 7 januari 2009 − bron: Uitkijkpost

2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-13 Eikenprocessierups rukt op, nesten verwijderd in Heiloo, Castricum en Uitgeest.
2022-05-18 Queen Forever komt naar Heiloo
2022-05-17 Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2022-05-07 Wachten bij de ingang, voor de beveiling, voor eten en drinken: de giechelmeiden tolereren alles.
2022-05-04 Financiële bijdrage voor vier culturele organisaties
2022-04-17 Twee keer een wietplantage in een rijtjeshuis in Heiloo.
2022-04-07 Meer bewegen voor een gezonde leefstijl

Meer nieuws met band beren drums ggz gitaar knal loos rock zang zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: GGZ NHN
bron: GGZ NHN