Nieuws

ANWB Streetwise in Heiloo

ARCHIEF: Donderdag 15 januari 2009 De komende maanden komt ANWB Streetwise, een spannend nieuw verkeersprogramma bij diverse basisscholen in Heiloo. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen. In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod. Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Donderdag 15 januari 2009 − bron: ANWB Streetwise

2022-07-01 Resultaten verkeersonderzoek bekend
2022-06-28 Meisje gewond na aanrijding
2022-06-04 Automobiliste rijdt vijver in op Landgoed Willibrordus
2022-05-16 Bierketels, bars, meubilair, kookgerei.
2022-05-13 Planning herinrichting Vennewatersweg opnieuw bekijken
2022-05-12 Fietser aangereden door vrachtwagen
2022-05-12 Fietser raakt gewond bij aanrijding door vrachtwagen
2022-05-08 Zomers weer onderweg: zwembaden en ijssalons staan te trappelen
2022-05-03 Niet actief bewaakte spoorovergangen in het Heilooerbos

Meer nieuws met auto bar fiets gym kinderen leerling rap school schoolplein snelheid


Bron: Tomas Jansma πŸ‡ΊπŸ‡¦
bron: Tomas Jansma πŸ‡ΊπŸ‡¦
Bron: Tomas Jansma πŸ‡ΊπŸ‡¦
bron: Tomas Jansma πŸ‡ΊπŸ‡¦
Bron: Cultuurkoepel Heiloo
bron: Cultuurkoepel Heiloo
Bron: Gijs Nolet
bron: Gijs Nolet