Nieuws

Feestelijk theaterweekeinde van jubilerende Vrienden

ARCHIEF: Dinsdag 20 januari 2009 Het was feest afgelopen zaterdag en zondag in theater “De Beun”. In uitbundige sfeer en stemming vierden “De Vrienden van De Beun” hun 10-jarig bestaan. Rond de twee uitverkochte voorstellingen waren er tal van feestelijke momenten, waaronder een optreden van het shantykoor “The Lake Singers”.

“Vrienden”-voorzitter Krijn Dorsman riep in zijn feestelijke opening Heilooënaren op de vrijwilligersorganisatie met donaties te steunen, zodat voorstellingen van beroepsartiesten in “De Beun” mogelijk blijven. Na afloop schreven zich al weer zo’n 10 nieuwe “Vrienden”in en ook de oproep voor een accountant die de boeken belangeloos wil controleren, lijkt succes te gaan hebben.

Zaterdagavond werden de jubileumbezoekers verrast met het bepaald niet traditionele optreden van iNtrmzzo, een groep van a chapella-zangers die in hun vocale hoogstandjes allerlei comedy-elementen hebben verwerkt waardoor soms absurdistisch theater ontstaat. De 4 mannen oogstten onlangs tv-succes bij Paul de Leeuw en nu veroverden ze gaandeweg het enthousiasme van het Beun-publiek. Zondagmorgen was er voor een meer vertrouwd programma gekozen, maar niet minder bijzonder. Vader Louis en dochter Selma van Dijk wisten op piano, viool en met zang een sprankelende sfeer te creëren met hun selectie van favoriete nummers. Louis van Dijk verraste met een improvisatie op de muzieknoten die in “Vrienden van De Beun” voorkomen.

Bij het uitkomen van de zaal werden de bezoekers opgewacht door shantykoorzangers die o.l.v. Tiest Simons een speciaal lied hadden ingestudeerd. Bij het aangeboden glaasje champagne van de jarige “Vrienden” bleef het daarmee nog lang gezellig in de verbouwde theaterfoyer.

Dinsdagavond treedt cabaretier Eric Koller op. De daarna volgende Vrienden-voorstelling is die van Jan Rot en Marjolein Meijers met liedjes uit de Top 100 aller tijden, in het Nederlands gezongen. Een week na de première van hun nieuwe programma in Amsterdam komen ze op zondagmiddag 8 maart naar Heiloo. Kaarten zijn te reserveren via www.vriendenvandebeun.nl of te verkrijgen aan de kassa van het theater.

Dinsdag 20 januari 2009 − bron: Vrienden van de Beun

2022-11-15 Messiah in een dag instuderen Ă©n uitvoeren.
2022-11-14 Plantestafette in Noord-Holland van start
2022-11-14 Isolatieactie en webinar
2022-11-14 Intentieovereenkomst voor woningbouw Westerhoeve
2022-11-10 Voormalig ING-pand aan het Looplein wordt eindelijk verbouwd.
2022-11-06 Joop Schermer (69) uit Heiloo uitgeroepen tot Mr.
2022-11-05 Er moet een eind komen aan illegale bouw, vindt de politiek in Heiloo.
2022-10-19 Automobilist crasht op Ypesteinerlaan
2022-10-06 VVD pleit voor geluidsscherm met zonnepanelen langs de A9 bij Heiloo.

Meer nieuws met bar beun bouw dors jubileum koor loos muziek theater vis voorstelling vrijwillig zang zon


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo