Nieuws

Unieke fototentoonstelling Lourdes

ARCHIEF: Maandag 9 februari 2009 Fotograaf Steef Pardoen is op uitnodiging van het bisdom Haarlem-Amsterdam met een van de bedevaartsgroepen meegetrokken en heeft op een aantrekkelijke en soms ontroerende wijze het gevoel en de ervaring van Lourdes in beelden gevat. In het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood stelt hij zijn Lourdesproject voor het eerst tentoon.

Bedevaartkapel zijn rond verschillende thema’s beeldverhalen samengebracht die meevoeren langs de hemelse en aardse facetten van een heilige plaats die door miljoenen mensen in hun hart gesloten is. Beelden van kwetsbare mensen worden afgewisseld met beelden die de innerlijke ontroering en devotie verraden van biddende mensen. Steef Pardoen is gespecialiseerd in reportage en portret fotografie. In 2005 werd een boek met beelden van het bisdom Haarlem van zijn hand overhandigd aan paus Benedictus. Woensdag 11 februari, de dag waarop de verschijningen van Maria in Lourdes wereldwijd herdacht worden, opent de bisschop van Haarlem, Mgr. Punt de tentoonstelling. Voorafgaand is een eucharistieviering met aansluitend een kaarsenprocessie door het bedevaartspark. Ontkerkelijking heeft niets afgedaan aan de liefde en devotie die voor Maria wordt gevoeld. De tentoonstelling is zo ingericht en samengesteld dat het verhaal van Lourdes inzichtelijk gemaakt wordt voor de bezoekers. Wat bezielt mensen toch om naar deze plaats toe te gaan? Wat beleef je daar dan? Wat doet het met je als je al die pelgrims dag in dag uit voorbij ziet trekken. Europa heeft in een onzekere wereld behoefte aan plaatsen van hoop en vertrouwen. Na 150 jaar is Lourdes meer dan ooit zo’n plaats.

De tentoonstelling is iedere dag geopend vanaf 12 februari tot 1 april, tussen 10.00 uur en 16.00 uur in de Bedevaartkapel van het Heiligdom (Kapellaan te Heiloo).

Maandag 9 februari 2009 − bron: Kapel evenementen

2021-07-12 Mijn pelgrimstocht werd er een vol ontberingen | column
2021-05-03 Vrouw blaast 4x de limiet
2020-09-28 Nieuwe beweeggroep 80 wandelt rond slotkapel in Egmond
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-07 Vermiste Fiona Meiland teruggevonden
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster
2018-06-04 Vermiste Fiona Meijland (44) na half jaar levend teruggevonden
2018-05-16 Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Fiona Meiland
2015-09-20 De geest waait door Willibrordus

Meer nieuws met kapel onze lieve vrouwe lourdes


Bron: Rienk Kuiper
bron: Rienk Kuiper
Bron: GJ Bramer, MIM
bron: GJ Bramer, MIM
Bron: GJ Bramer, MIM
bron: GJ Bramer, MIM
Bron: Chris Buijink
bron: Chris Buijink