Nieuws

Werk van Thomassen in Engels museum

ARCHIEF: Woensdag 11 februari 2009 Het was een bewogen en schokkend jaar voor Jean Thomassen. Eind vorig jaar bereikte hem het bericht dat de beroemde Daan Ennekingcollectie niet meer bestaat. Een brand verwoestte in november de op één na belangrijkste collectie hedendaagse realisten die alleen werd overtroffen door de verzameling van Dirk Scheringa.

Bij de brand in Bemmel gingen alle 183 grote werken van een dozijn beroemde realistische schilders in vlammen op, inclusief 16 grote werken van Jean Thomassen. Uit deze collectie organiseerde het Westfries Museum in Hoorn een paar jaar geleden een viertal veel besproken tentoonstellingen.

Maar het leven gaat verder, zelfs na zo'n enorm verlies. Vorig jaar kreeg Jean het verzoek uit Engeland om een portret te maken van de legendarische kunstverzamelaar Glenn Janes uit Manchester. Ruim een jaar werkte hij aan dit aparte portret waarin we niet alleen meneer Janes kunnen zien, maar ook zijn ouders en kinderen en zelfs zijn beste vrienden die in zijn jas en in de lucht werden verwerkt. Momenteel werkt men hard aan een internationale publicatie over de collectie van deze verzamelaar waarin het portret paginagroot te zien zal zijn maar ook komt ook een tentoonstelling met de hoogtepunten uit zijn verzameling die over enige tijd in het Museum van Manchester is geplanned. Uiteraard zal het portret daar ook te zien zijn.

Woensdag 11 februari 2009 − bron: Uitkijkpost

2021-10-25 ’Uitrusten doe ik wel als ik dood ben’.
2020-08-31 Baduhenna onthult de ondergrondse geheimen van Zuiderloo
2020-03-13 De beroemde dichters van de ’Kring van Heiloo’ waren kind aan huis op pastorie en Nijenburg
2018-06-20 'Open je Ogen' voor mensenhandel
2017-03-16 Materiaal gezocht voor boek over voormalig ballerina Ine Veen
2016-06-06 Samenspraak op excursie met anderstaligen
2016-05-17 Herinneringen aan de V&D: ''Hij zette de lift stil en dan kreeg ik een heerlijke knuffel van hem''
2014-12-30 Palm Award voor Jean Thomassen
2014-12-16 Geef activiteiten en evenementen op

Meer nieuws met jean thomassen tentoonstelling


Bron: Peter Bijkerk
bron: Peter Bijkerk
Bron: Netweters
bron: Netweters
Bron: Hendrick de Keyser
bron: Hendrick de Keyser
Bron: karin g e e l i n k
bron: karin g e e l i n k