Nieuws

Plannen Het Hoekstuk duidelijker

ARCHIEF: Dinsdag 24 maart 2009 De plannen voor winkelcentrum Het Hoekstuk en voor de openbare ruimte er omheen worden duidelijker. Segesta, de eigenaar van Het Hoekstuk, heeft onlangs de bouwaanvraag voor de eerste fase ingediend. Hiermee komt de verbouwing steeds dichterbij.

Het winkelcentrum wordt behoorlijk opgeknapt, de buitenkant krijgt een ander jasje en bovendien wordt het gebouw uitgebreid. De bergruimte die sommige winkels aan de buitenkant hadden, wordt nu bij het pand gevoegd. Hierdoor ontstaat een rechte gevel, waardoor het beeld rustiger wordt.

Daarnaast wordt de huidige supermarkt Albert Heijn uitgebreid. Door het doortrekken van de gevellijn komt er ruimte voor een tweede supermarkt. Een discounter heeft belangstelling om in het winkelcentrum te komen. Het Hoekstuk blijft overigens veel verschillende soorten winkels houden en heeft hierdoor een goed aanbod voor de dagelijkse boodschappen.

Door het verdwijnen van de bergingen en de luifels, zijn er straks minder nissen. Hierdoor, en door de nieuwe verlichting, wordt het voor jongeren minder interessant. Ook de passage in het centrum verandert. In plaats van drie komen er straks twee ingangen en de passage krijgt een fijn verblijfsklimaat. Al met al heeft Het Hoekstuk straks een eigentijdse uitstraling waardoor het winkelcentrum weer jaren mee kan.

Segesta gaat het winkelcentrum opknappen; de gemeente gaat aan de slag met de openbare ruimte om het winkelcentrum heen. Wij willen de buitenruimte zo inrichten dat automobilisten die op zoek zijn naar een parkeerplaats op het terrein zelf rond het winkelcentrum kunnen rijden. Omdat er meer winkelruimte komt, zorgen we ervoor dat er ook meer parkeerplaatsen en fietsenrekken komen. Uiteraard volgens de daarvoor geldende normen.

Verder blijven de bestaande bomen zoveel mogelijk staan. Het groen aan de oostkant langs de sloot is aan vervanging toe. Deze groenstrook wordt daarom opnieuw ingericht. Langs het winkelcentrum komt een groenblijvende haag en waar mogelijk worden langs de gevels leilinden gepland. -Overigens gebruiken we bij Het Hoekstuk hetzelfde materiaal en straatmeubilair als bij ’t Loo en in het stationsgebied.

Fietsers moeten nu bij de kruising Malevoort – Pastoor van Muyenweg schuin oversteken. Dit gaan we veranderen. Van het Baetenburg naar de Pastoor van Muyenweg leggen wij een stukje nieuw fietspad aan. In de nieuwe situatie komt er een veilige oversteek voor langzaam verkeer naar het winkelcentrum. Ook het verdiept parkeren langs de Pastoor van Muyenweg verdwijnt, waardoor het overzicht verbetert.

Als alles volgens plan verloopt, start de uitvoering van de werkzaamheden na de zomer van dit jaar. Eerst wordt de noordoost kant van het winkelcentrum en de buitenruimte aangepakt. Als dat klaar is volgt de rest. De verwachting is dat voor de zomer van 2010 alles er weer prachtig bij staat. De winkels blijven tijdens de verbouwing zoveel mogelijk open en worden slechts één keer verplaatst, namelijk als zij hun nieuwe of aangepaste winkelruimte betrekken.

In de hal van het gemeentehuis hangen tekeningen van de plannen voor Het Hoekstuk. Deze staan ook op onze website www.heiloo.nl onder het kopje ‘Plannen en projecten’. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. Ruiter, via telefoonnummer 072 535 67 31.

Dinsdag 24 maart 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2019-02-13 Laatste puntjes op de ‘i’ werk Malevoort
2018-08-28 Versterking winkelcentrum ‘t Loo
2018-07-28 Straatroof
2017-05-30 Yogacentrum niet welkom bij winkelcentrum: ''Gemeente heeft liever leegstand, dat spoort niet''
2017-03-10 Deze vrouw nam 1.500 euro op met een geroofde pinpas
2017-03-10 D66-bus komt naar BUCH-gemeenten
2016-07-13 Nachtelijke Pokémon Go-spelers gespot in Heiloo, Castricum, Den Helder en Alkmaar
2016-06-18 Hug van een oude loopvriend
2016-06-17 Volgend jaar wonen boven ’t Loo

Meer nieuws met hoekstuk winkelcentrum


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Maurice Amoureus
bron: Maurice Amoureus
Bron: Leendert
bron: Leendert
Bron: Bram Bruin
bron: Bram Bruin