Nieuws

Willem Gomes schenkt defibrillator aan sporthal Vennewater

ARCHIEF: Woensdag 1 april 2009 Toen het vreselijke nieuws over het plotselinge overlijden na een hartstilstand van een zaalvoetballer uit Heiloo hem ten ore kwam, aarzelde de heer Willem Gomes niet en ondernam meteen actie. Bij Gomes kwam het bericht hard aan, daar hij het verlies van zijn eigen vrouw nog niet te boven is.

,,Ik sprak de burgemeester aan over de kwestie, dat er in de meeste openbare gebouwen nog geen defibrillator aanwezig is. Dit onderwerp zal pas in de eerstvolgende raadsvergadering van 6 april ter sprake komen. Ik ben echter van mening dat de gemeente al veel eerder over aanschaf had kunnen beslissen. Het is voor mij onbegrijpelijk, dat er in de sporthal, waar dagelijks veel mensen over de vloer komen die een lichamelijke inspanning leveren, nog geen een hangt waar men te allen tijden bij kan. Sportschool Fysio Fit op de eerste verdieping heeft weliswaar een defibrillator in huis. Hiermee is door een medewerker in februari nog een man van 70 gered, die beneden aan het biljarten was. Maar de sportschool is niet altijd geopend. Bovendien is het reuze onhandig en tijdrovend dat er op de begane grond geen aanwezig is. Ik heb de raadsvergadering maar niet afgewacht en heb op eigen initiatief en uit eigen middelen een defibrillator voor de sporthal aangeschaft. Op aanraden van Fysio Fit heb ik hetzelfde merk en type apparaat gekocht als daar hangt. De huismeesters van de sporthal weten ermee om te gaan omdat ze met dit type gewerkt hebben tijdens hun BHV en EHBO cursussen.” Gomes kreeg de defibrillator afgelopen vrijdagmiddag in huis. Op zaterdagmorgen leverde hij hem meteen bij de sporthal af, alwaar het apparaat door huismeester Casper Siliakus meteen werd opgehangen in het omroephokje van de zaal.

Willem Gomes: ,,Het lijkt misschien een vreemde actie voor een raadslid, maar ik denk dat uitstel na zo’n ramp geen optie is. Want je moet er niet aan denken, dat er dan net in die tijd wat zal gebeuren.”

Woensdag 1 april 2009 − bron: Uitkijkpost

2017-01-20 Vios geeft goals te makkelijk weg bij het Vennewater
2016-05-01 De eenzame communist van Heiloo
2015-10-07 Cor de Boer komt niet tot inkeer
2015-09-03 Cor de Boer moest te vaak nee zeggen
2015-08-12 NCPN bezorgd over bouwgrond Zuiderloo
2014-11-01 Portret van Willem Gomes: Huilen, om pure schoonheid
2014-04-10 Willem Gomes vertelt over Carmen
2014-03-21 Nieuwe gemeenteraad vastgesteld
2014-03-20 Heiloo-2000 en NCPN winnen

Meer nieuws met gomes