Nieuws

Nieuw winkelcentrum Heiloo krijgt cijfer 6,8

ARCHIEF: Vrijdag 3 april 2009 Winkeliers, omwonenden en andere inwoners van Heiloo geven het nieuwe winkelcentrum Stationsomgeving het rapportcijfer 6,8. Zeker gezien alle commotie over dit project zijn we met dit cijfer zeer tevreden'', aldus de wethouders Jacob Ouderkerken en Rob Opdam.

Het rapportcijfers is gedestilleerd uit een enquête die eind vorig jaar onder winkeliers en omwonenden is gehouden. Bovendien zijn nog eens duizend formulieren aselect in de gemeente rondgestuurd.

De omwonenden hebben wel aangegeven dat ze zich met name in de weekeinden een 'beetje bedreigd' voelen. Dat is ook al gemeld in brieven van bewoners aan de gemeente. Wel zegt Ouderkerken dat in veel gevallen geen aangifte is gedaan bij de politie. Het college heeft inmiddels wel besloten dat er extra verlichting zal komen en dat met name in de weekeinden het toezicht zal worden verscherpt.

De enquête gaf ook aan dat de parkeerkelder onder het plein steeds vaker wordt gebruikt. Wel is met name het zicht verbeterd voor de automobilisten die de kelder uitrijden. Ook wordt er nagedacht over wat te doen aan 'dat grote zwarte gat midden in een idyllisch plein'.

Een andere verbetering die het college wil laten aanbrengen, is een leuning van het afstapje op het plein naar de Heerenweg.

Wethouder Ouderkerken maakt duidelijk het rapportcijfer niet een 'krap zesje' te vinden, maar ruim voldoende: ,,Gezien alle negatieve geluiden die er over dit winkelcentrum zijn of zijn geweest, vind ik dit cijfer zeker positief. Ik denk dat ook de zondagopenstelling van de Vomar een gunstig effect heeft gehad.''

Vrijdag 3 april 2009 − bron: Noordhollands Dagblad

2021-02-18 Ondernemers Stationscentrum Heiloo stemmen massaal voor samenwerken - en meebetalen
2019-03-14 Lokaal winkelbezoek neemt toe
2016-06-13 Welk nieuw gebouw in Heiloo is het mooist?
2015-08-05 Bromshop Heiloo stilletjes opengegaan in het Stationscentrum
2015-07-15 De Achteruitkijkpost: 1980, Stationscentrum opgefrist met nieuwe winkel
2015-04-19 'Verdubbeling aantal deelnemers PCC Maalwater Run & Walk'
2015-03-26 'Vrouwvriendelijke parkeergarage'
2014-11-22 Stationscentrum verwelkomt Sint en Pieten
2014-11-22 Sinterklaas weer warm onthaald in Heiloo

Meer nieuws met stationscentrum


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Bart Houtman
bron: Bart Houtman