Nieuws

AZ verliest koppositie aan De Foresters

ARCHIEF: Zondag 5 april 2009 De strijd om de koppositie in de Hoofdklasse voor D-pupillen is wederom een spannende gebleken. Al het gehele seizoen strijden AZ D2 en De Foresters D1 om de hoogste positie. Nadat AZ eerder dit seizoen het thuisduel had gewonnen van de ploeg uit Heiloo (3-2) ging de ploeg van trainer Michael Rippens zaterdagmiddag op bezoek bij de concurrent. De einduitslag bleek hetzelfde als toen alleen was het nu De Foresters die de winst naar zich toe trok en daarmee tevens de koppositie weer overnam.

Was het tijdens het vorige duel spannend van het begin tot het eind daar leek dit er op Sportpark Het Vennewater al snel van af te zijn. Al binnen een kwartier stond AZ D2 op een 3-0 achterstand en leek de wedstrijd gespeeld. De Foresters scoorden al snel uit een klutssituatie en even later was het opnieuw raak bij een vrije trap vanaf de linkerkant. De verdediging greep niet goed in en via een stuit ging de bal hoog over keeper Guus van Wetering. De goalie werd hierna vervangen door Coen Filee maar die stond nauwelijks tussen de palen of de derde lag er al in. Filee kon de bal namelijk niet goed verweken na een moeizame terugspeellbal en de 3-0 was het gevolg.

Toch wou AZ het er niet bij laten zitten op het moeilijk te bespelen veld en men vocht zich terug in de wedstrijd. Dit gebeurde met name door verdediger Stan de Boer, spelend tegen zijn oude ploeg. De Boer wist regelmatig door te schuiven naar het middenveld om zich zo met de aanval te bemoeien. Bij een corner voor AZ was De Boer vervolgens ook nog eens verantwoordelijk voor de 3-1 door koppend te scoren. Hierbij bleef het tot de rust al werden er nog twee goals van Dani van der Moot afgekeurd. De eerste was terecht wegens hinderen van de keeper maar bij de tweede was er absoluut geen sprake van een buitenspelsituatie en werd AZ dus tekort gedaan.

AZ behield in de tweede helft het veldoverwicht maar verschafte zich te weinig kansen. De aansluiting kwam er nog wel via een van richting veranderde vrije trap van Furkan Kurban maar meer zat er niet meer in. Men mocht zelfs nog blij zijn dat de thuisploeg niet verder uitliep bij twee goede mogelijkheden. Door de nederlaag is de achterstand op De Foresters nu drie punten en zal AZ voorlopig moeten wachten op puntenverlies van de ploeg uit Heiloo.

Zie ook: Foto verslag

Zondag 5 april 2009 − bron: AZJeugd.nl

2022-09-05 Dode in Heiloose sloot is 36-jarige inwoner: 'geen misdrijf'
2022-09-05 Dode gevonden in water Heiloo
2022-03-08 AZ-huurling Thomas Ouwejan ster in Duitsland
2021-06-14 EK Voetbal mag nog niet op grote schermen
2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2020-06-30 Kaartverkoop Zomerspelen gestart!
2020-02-13 AZ te kijk gezet door NAC en een rechtsback uit Heiloo
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-21 Wandelaars trotseren de wind: "M'n krullen zijn er helemaal uitgewaaid"

Meer nieuws met voetbal foresters


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈
bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈