Nieuws

Koninklijke Onderscheiding in Heiloo

ARCHIEF: Donderdag 9 april 2009 De heer A.J. Dekker (69) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester T.J. Romeyn speldde hem het versiersel woensdagavond 8 april op voor zijn voorzitterschap van de regionale afdeling van de Dierenbescherming. Een groot deel van zijn vrije tijd besteedt de heer Dekker aan de bescherming van dieren. Zijn persoonlijke inzet, visie en vasthoudend­heid zijn een voorbeeld voor medebestuursleden, medewerkers en vrijwilligers.

De heer Dekker is inmiddels 30 jaar voorzitter van de Dierenbescherming afdeling Alkmaar en omstreken. In 1979 richt hij de afdeling Castricum/Heiloo van de Dierenbescherming op en wordt voorzitter. In de jaren daarna heeft de heer Dekker in de regio een leidende rol gespeeld. Een belangrijk wapenfeit is de fusie in 2003 van meerdere lokale afdelingen. De heer Dekker speelde bij deze samenvoeging een sturende rol. Hierdoor ontstaat een grote afdeling Alkmaar en omstreken, waarvan de heer Dekker vanaf die tijd ook de voorzitter is.

De heer Dekker speelde ook een belangrijke rol bij de verdere professionalisering en het opzetten van een kantoor met betaalde krachten. Omdat de taken van dit kantoor ook van belang waren voor de andere afdelingen in Noord-Holland, ontstond een samenwerking met de afdelingen IJmond, Zaanstreek, Waterland, Schagen, West-Friesland en Den Helder.

Gedurende het voorzitterschap van de heer Dekker is de accommodatie voor de dieren uitgebreid met een aparte opvang voor knaagdieren. Ook versterkte hij de samenwerking met de lokale of regionale dierenambulances. Omdat de huidige huisvesting sterk is verouderd, overlegt de heer Dekker namens de Dierenbescherming met de gemeente over nieuwbouw en een mogelijke locatie. Deze nieuwbouw moet dan ook het knaagdierencentrum en het kantoor omvatten.

Naast zijn regionale voorzitterschap is de heer Dekker van 1985 tot 1997 lid geweest van het landelijk hoofdbestuur van de Dierenbescherming. Daarnaast is hij voorzitter van de Stichting Bont voor Dieren. In 2000 richt hij de Stichting Vissenbescherming op. Hij was ook nauw betrokken bij de oprichting van de Partij voor de Dieren.

De heer Dekker kreeg de Koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Dierenbescherming afdeling Alkmaar e.o.

Donderdag 9 april 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2023-08-15 Hond doodgereden door trein op spoorovergang Heiloo
2022-05-03 7 inwoners Heiloo Koninklijk Onderscheiden
2021-11-30 Dierenbescherming naar de rechter om opvang dieren af te dwingen
2021-11-05 Beleid bijtincidenten vastgesteld
2021-10-30 Vogelgriep bij bedrijf in Grootschermer
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-04-26 Piet en Anneke Nolta verrast door onderscheiding.
2020-11-03 Koninklijke onderscheiding voor Nico Adrichem
2020-09-13 Zwerfhond of kat gewond?

Meer nieuws met dieren onderscheiding


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Martyna
bron: Martyna
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online