Nieuws

Controle waardebepaling in Ypestein

ARCHIEF: Dinsdag 14 april 2009 Om de juiste waarde vast te kunnen stellen van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken, voert de gemeente ter plaatse controles uit op haar gegevens. Kortgeleden zijn de controles in de wijk Blockhovepark afgerond, binnenkort is de wijk Ypestein aan de beurt. Men kijkt naar onder andere dakkapellen, aanbouwen, serres, bergingen, schuren en garages.

De gemeente Heiloo beschikt over veel informatie van de kenmerken van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken. Dit zijn onder andere de grootte van een perceel, de inhoud van een woning, de oppervlakte van een bedrijfsgebouw, het bouwjaar en of er bijgebouwen zijn. De informatie komt van het Kadaster, door het bijhouden van de verkopen in de gemeente Heiloo en bijhouden van de aan- en verbouw van objecten waarvoor een vergunning nodig is. Door het verzamelen van al deze informatie heeft men een uitgebreide gegevensverzameling van alle objecten en gebouwen in Heiloo.

Voor de jaarlijkse waardebepaling is een kwalitatief hoogwaardige verzameling vastgoedgegevens noodzakelijk. Niet voor alle aanpassingen aan objecten of gebouwen is een bouwvergunning nodig. Dit maakt het bijhouden van objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling moeilijker. Op luchtfoto’s zijn veel veranderingen zichtbaar, maar men kan niet alle wijzigingen hierop zien. Ter plaatse wordt gekeken of de bij de gemeente Heiloo bekende objectkenmerken kloppen. Het gaat niet alleen om nieuwe kenmerken, maar ook of er zaken verwijderd zijn of gesloopt. Ook de grootte van de woningen wordt volgens de bouwtekeningen nagerekend. Het kan dat men hierdoor de inhoud van de woning in de gegevens aanpast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van team Belastingen, telefoonnummer 072 535 66 66.

Dinsdag 14 april 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2024-02-19 Tot duizenden euro’s subsidie voor isolatie eigen woning
2024-02-08 Ook slachtoffer schietpartij Alkmaar opgepakt
2024-02-07 Cyclomedia maakt foto's openbare ruimte
2024-01-30 Onzekere toekomst: moet Heiloo verder zonder zwembad en theater?
2024-01-23 Open huis nieuwe locatie gemeentehuis en bibliotheek
2024-01-19 Bedrijventerreinen Heiloo op orde bij onaangekondigde controles
2024-01-18 De nieuwe Zorgkrant is onderweg
2024-01-17 Paspoort of rijbewijs?
2024-01-17 37 partijen ondertekenen deal circulair slopen gebouwen

Meer nieuws met gemeente waardebepaling controle woz belasting bouw


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Gemeentebelangen Heiloo
bron: Gemeentebelangen Heiloo
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman