Nieuws

Controle waardebepaling in Ypestein

ARCHIEF: Dinsdag 14 april 2009 Om de juiste waarde vast te kunnen stellen van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken, voert de gemeente ter plaatse controles uit op haar gegevens. Kortgeleden zijn de controles in de wijk Blockhovepark afgerond, binnenkort is de wijk Ypestein aan de beurt. Men kijkt naar onder andere dakkapellen, aanbouwen, serres, bergingen, schuren en garages.

De gemeente Heiloo beschikt over veel informatie van de kenmerken van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken. Dit zijn onder andere de grootte van een perceel, de inhoud van een woning, de oppervlakte van een bedrijfsgebouw, het bouwjaar en of er bijgebouwen zijn. De informatie komt van het Kadaster, door het bijhouden van de verkopen in de gemeente Heiloo en bijhouden van de aan- en verbouw van objecten waarvoor een vergunning nodig is. Door het verzamelen van al deze informatie heeft men een uitgebreide gegevensverzameling van alle objecten en gebouwen in Heiloo.

Voor de jaarlijkse waardebepaling is een kwalitatief hoogwaardige verzameling vastgoedgegevens noodzakelijk. Niet voor alle aanpassingen aan objecten of gebouwen is een bouwvergunning nodig. Dit maakt het bijhouden van objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling moeilijker. Op luchtfoto’s zijn veel veranderingen zichtbaar, maar men kan niet alle wijzigingen hierop zien. Ter plaatse wordt gekeken of de bij de gemeente Heiloo bekende objectkenmerken kloppen. Het gaat niet alleen om nieuwe kenmerken, maar ook of er zaken verwijderd zijn of gesloopt. Ook de grootte van de woningen wordt volgens de bouwtekeningen nagerekend. Het kan dat men hierdoor de inhoud van de woning in de gegevens aanpast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van team Belastingen, telefoonnummer 072 535 66 66.

Dinsdag 14 april 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2022-09-29 VakantieFUN Meidendag in de Herfstvakantie
2022-09-27 Het Rode Huis: bijna 200 jaar geschiedenis in het oude hart van Heiloo.
2022-09-27 Bouw 46 appartementen Ter Coulster kan sneller, zegt raad Heiloo
2022-09-04 Politie is bij 112-melding sneller in Bergen.
2022-08-26 Open monumentendagen op 10 en 11 september
2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter
2022-08-19 Ook deelscooters in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo?
2022-08-16 Geinig geboortenboekje voor baby’s in BUCH
2022-08-10 Omgekeerde vlaggen in openbare ruimte

Meer nieuws met gemeente waardebepaling controle woz belasting bouw


Bron: Op tv gezegd door
bron: Op tv gezegd door
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: LAURA VVH
bron: LAURA VVH