Nieuws

Controle waardebepaling in Ypestein

ARCHIEF: Dinsdag 14 april 2009 Om de juiste waarde vast te kunnen stellen van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken, voert de gemeente ter plaatse controles uit op haar gegevens. Kortgeleden zijn de controles in de wijk Blockhovepark afgerond, binnenkort is de wijk Ypestein aan de beurt. Men kijkt naar onder andere dakkapellen, aanbouwen, serres, bergingen, schuren en garages.

De gemeente Heiloo beschikt over veel informatie van de kenmerken van woningen, bedrijfspanden en andere onroerende zaken. Dit zijn onder andere de grootte van een perceel, de inhoud van een woning, de oppervlakte van een bedrijfsgebouw, het bouwjaar en of er bijgebouwen zijn. De informatie komt van het Kadaster, door het bijhouden van de verkopen in de gemeente Heiloo en bijhouden van de aan- en verbouw van objecten waarvoor een vergunning nodig is. Door het verzamelen van al deze informatie heeft men een uitgebreide gegevensverzameling van alle objecten en gebouwen in Heiloo.

Voor de jaarlijkse waardebepaling is een kwalitatief hoogwaardige verzameling vastgoedgegevens noodzakelijk. Niet voor alle aanpassingen aan objecten of gebouwen is een bouwvergunning nodig. Dit maakt het bijhouden van objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling moeilijker. Op luchtfoto’s zijn veel veranderingen zichtbaar, maar men kan niet alle wijzigingen hierop zien. Ter plaatse wordt gekeken of de bij de gemeente Heiloo bekende objectkenmerken kloppen. Het gaat niet alleen om nieuwe kenmerken, maar ook of er zaken verwijderd zijn of gesloopt. Ook de grootte van de woningen wordt volgens de bouwtekeningen nagerekend. Het kan dat men hierdoor de inhoud van de woning in de gegevens aanpast.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van team Belastingen, telefoonnummer 072 535 66 66.

Dinsdag 14 april 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2021-02-23 Vooraankondiging inkoopactie zonnepanelen gemeente Heiloo
2021-02-23 Corona stijgt dóór
2021-02-23 Rechter geeft Heiloo tik op de vingers.
2021-02-22 Brandbrief ten bate van lokale bedrijven
2021-02-16 Regio telt 464 positief getesten, 7 mensen overleden
2021-02-03 Provincie: BUCH denkt te makkelijk over stikstof
2021-02-02 Daling corona in Castricum en de BUCH
2021-02-01 Brand in appartementencomplex Heiloo
2021-01-26 Corona in BUCH niet verder gedaald

Meer nieuws met gemeente waardebepaling controle woz belasting bouw


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling