Nieuws

Met belgerinkel naar de winkel

ARCHIEF: Dinsdag 28 april 2009 Ga van 9 mei tot en met 27 juni met de fiets boodschappen doen en maak kans op een prachtige prijs. In deze periode is in Heiloo de campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’. Voor elke keer dat u met de fiets boodschappen doet, krijgt u van de deelnemende winkelier een stempel.

Een volle spaarkaart levert u in bij een deelnemende winkel. Een ingeleverde volle spaarkaart geldt als lot in de verloting van (fiets)prijzen. Deelnemende winkeliers herkent u aan de speciale campagneposter.

Zaterdag 9 mei, de eerste dag van de campagne, deelt wethouder Rob Opdam spaarkaarten uit in winkelcentrum Â’t Loo. Dat doet hij van 09.30 tot 10.30 uur. Voor de kinderen, maar natuurlijk ook de ouderen, is er op het Looplein een fietsparcours uitgezet door de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland. U kunt vanaf 10.00 uur het parcours afleggen en testen hoe goed u kunt fietsen.

De winkeliersvereniging Â’t Loo maakt tijdens de actieweken in juni fotoÂ’s van bezoekers die met de fiets komen. Deze bezoekers kunnen zich met de foto melden bij Banketbakkerij van Velzen en ontvangen als beloning een heerlijk taartje.

De campagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ is een landelijke campagne waarvoor gemeenten zich kunnen opgeven. Heiloo doet dit jaar voor het eerst mee. Behalve dat de winkeliers uit Het Hoekstuk, ’t Loo en het Stationsgebied meedoen, doet de Gemeente Heiloo ook mee. Als u met de fiets naar het gemeentehuis komt of naar ons zwembad Het Baafje, krijgt u een stempel op uw spaarkaart. Deze spaarkaarten kunt u overigens vanaf 9 mei bij de deelnemende winkeliers krijgen.

De campagne wordt gecoördineerd door IVN Consulentschap Utrecht, een maatschappelijke organisatie die mensen betrekt bij de natuur, het milieu en hun leefomgeving. Het motto van de campagne is ‘fiets en je wint altijd’. Fietsen is immers goed voor je gezondheid en goed voor het milieu. Wie met de fiets boodschappen doet in plaats van met de auto levert een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien zorgen minder auto’s op de weg voor meer verkeersveiligheid.

Meer informatie over de campagne en de deelnemende winkels vindt u op www.belgerinkel.nl.

Dinsdag 28 april 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2024-07-09 Camerabewaking bij fietsenstalling station
2024-06-04 Vaker fietsen, vergroenen en rustig rijden in de stad.
2024-05-14 Er komt een camera bij station Heiloo tegen fietsendiefstallen.
2024-05-13 Twee fietsendieven betrapt op station Heiloo
2024-03-10 Op een oude fiets: vliegspektakel in de polder
2023-07-13 D66 haalt 28 fietsen op voor asielzoekers in Heiloo.
2023-07-10 Denk mee over Heiloo fietsdorp
2023-03-01 Sleutelen aan fietsen op het schoolplein
2023-01-13 Jongeren zoeken knelpunten op fietspaden in Heiloo.

Meer nieuws met fietsen


Bron: Bram Bruin
bron: Bram Bruin
Bron: Fred Dellemijn
bron: Fred Dellemijn
Bron: ~Janneke~
bron: ~Janneke~
Bron: Ingrid Weel
bron: Ingrid Weel