Nieuws

Trampolinespringsters naar WK Rusland

ARCHIEF: Maandag 4 mei 2009 Bij de tweede plaatsingswedstrijd trampolinespringen in Goes is het het Heiloose synchroonpaar Nadia Keijzer en Pascal Wiebering, van trampolinevereniging Triffis in Alkmaar, gelukt om wederom twee punten binnen te halen. Deze punten zijn nodig voor plaatsing op het WAGC (wereldkampioenschappen trampolinespringen, leeftijd 16/17 jaar). Nadia en Pascal hebben tot nog toe 4 punten gehaald, het minimum om mee te kunnen doen is drie. De meisjes hebben de limiet dus ruimschoots behaald.

Het WAGC wordt dit jaar gehouden in Sint Petersburg, in Rusland. Dit kampioenschap vindt plaats van 7 tot 15 november, voorafgaand aan dit jeugdwereldkampioenschap vinden de wereldkampioenschappen voor de senioren plaats. Pascal Wiebering (16 jaar) doet net als Sven Mooij en Hjalmar Bannink mee in de kwalificatieprocedure voor het WK: tijdens twee wedstrijden krijgen zij de kans om aan de kwalificatie-eisen te voldoen; het eerste valt samen met het NK op 21 juni; een tweede moment is twee weken later.

Plaatsgenote Danique Keijzer won samen met synchroonpartner Bobbie van der Gun uit Alkmaar een zilveren medaille. Met deze oefening hebben ook zij een kwalificatiepunt voor het WAGC binnen. Pascal Wiebering, als enige voor deze wedstrijd al zeker van een plaats op de Jeugd WK, kon het zich permitteren om risico te nemen; als finale-oefening sprong zij een geslaagde oefening met moeilijkheidsgraad 11,2. Door het nemen van risico zat er dit keer geen podiumplaats voor haar in.

Patrick Warmer uit Heiloo behaalde in de individuele wedstrijd een derde plaats bij de heren B en bij het synchroonspringen samen met synchroonpartner Perry van Alderden van Omnia Aalsmeer won hij een gouden medaille.

Op zaterdag 9 mei komen alle springers van de wedstrijdploeg van Triffis (A t/m E klasse) in actie tijdens de provinciale kampioenschappen in Castricum (sporthal de Bloemen). Deze wedstrijd staat los van de strijd om startbewijzen op het NK, maar is één van de weinige wedstrijden waarop de volledige ploeg in aktie komt. De springers zullen op deze wedstrijd nieuwe oefeningen uitproberen waarmee zij straks een gooi zullen gaan doen voor het Nederlands Kampioenschap.

Een week later, op 16 mei in Hoogezand wordt de derde en laatste plaatsingswedstrijd gesprongen voor de A- en B-klasse. Op die dag wordt bekend welke springers van Triffis in aktie zullen komen op het NK; bovendien zal na die wedstrijd de Nederlandse delegatie voor de Jeugd-WK in St. Petersburg worden samengesteld. De meeste van de zeven springsters van Triffis die aan het kwalificatietraject deelnemen maken een goede kans op deelname.

Maandag 4 mei 2009 − bron: Triffis

2022-03-22 Heiloose trampolinespringster droomt van Spelen met partner
2015-03-12 Geen sprong is een routineklusje
2015-01-25 Karen Stevenson en Job Beintema Sportvrouw en Sportman 2014
2014-08-19 Loopings op Dolfinn Rocks
2014-07-03 20e editie Uit&zo weer groter
2013-11-12 Verkiezing beste sporters van 2013
2013-08-27 Uit&Zo 2013: ook voor de jeugd
2013-08-09 Veel kinderpret bij Dolfinn Rocks
2013-03-11 Fotowedstrijd: kinderen in de tuin

Meer nieuws met trampoline


Bron: Frans Schouten
bron: Frans Schouten
Bron: 🌸lotuslotus2🌸
bron: 🌸lotuslotus2🌸
Bron: 🌸lotuslotus2🌸
bron: 🌸lotuslotus2🌸
Bron: 🌸lotuslotus2🌸
bron: 🌸lotuslotus2🌸