Nieuws

Bedevaart Moeder van Troost

ARCHIEF: Maandag 4 mei 2009 De derde zaterdag in mei is de dag in Heiloo voor mensen die troost zoeken maar ook een schouder, een steun en begrip voor elkaar willen zijn. Op deze dag maakt men van de Genadekapel een monument van troost. Rond de bron is ruimte om iets heel persoonlijks op te hangen of neer te leggen, de pergola voor de Kapel wordt een plaats van herinnering.

Je bent welkom vanaf 11.00 uur om je eigen plaatsje te maken, samen met anderen. Om 12.00 uur vieren we samen de viering: Maria, Moeder van Troost. Joke Oud zal daarbij zingen – en zingen kan ze, met liederen en muziek die mogen ontroeren. Als je wilt kun je een naam, de naam van jouw kind, van jouw geliefde mens, van jouw hartzeer in het boek van Troost zetten. Die namen worden gelezen in de viering en een licht wordt voor hen ontstoken.

Na de viering is er alle tijd om rond te lopen, te picknicken in het park en met anderen, je vrienden of vriendinnen te praten. Er zijn pastores om je hart bij te luchten als je dat wilt. Later op de middag vieren we het Lof en krijg je een bijzondere zegen. Daarna gaan we in processie met licht in ons hand naar ons Monument van Troost en brengen we het licht naar wie ons dierbaar is. Als aandenken, als klein teken van bemoediging geven we je een flesje Heiloowater mee. Gezegend water, omdat water het symbool is van de hoop.

Iedereen is welkom, en je hoeft je niet op te geven. Als je alleen mee wilt doen met deze bijzondere bedevaart zonder iets mee te nemen; uitstekend natuurlijk. Deze dag is Maria Moeder van Troost voor iedereen, ook als je meer dankbaarheid dan verdriet voelt. Weet je juist dan erg welkom, want jouw aanwezigheid kan een geweldige troost en bemoediging zijn voor anderen en je dankbaarheid en liefde zijn een kracht. Misschien ken je iemand die hier uit haarzelf, zichzelf niet op zou komen. Wees dan als de Engel Raphaël en vertel over deze dag Info 072 5051288-

De bedevaart Maria van Troost is zaterdag 16 mei aanstaande. Vanaf 11.00 uur is er gelegenheid om iets op te hangen of neer te zetten in de Pergola rond de bron. Om 12.00 uur is de Eucharistieviering in de Bedevaartkapel met medewerking van Joke Oud. Om 14.30 uur Marialof en lichtprocessie naar de Genadekapel: zegening van Heiloowater en uitreiking daarvan. De trein stopt om 11.06 en 16.06 uur.

Maandag 4 mei 2009 − bron: Kapel evenementen

2020-03-16 Bisschop bidt op bedevaartsoord voor bescherming tegen Corona-virus
2020-01-21 Boekbespreking
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster
2018-06-04 Vermiste Fiona Meijland (44) na half jaar levend teruggevonden
2018-05-16 Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Fiona Meiland
2018-05-14 Wat vindt u van landschappelijke waarde in het buitengebied van Heiloo?
2016-06-05 Winnaars NH Bierverkiezing 2016 bekend
2015-11-17 Onderweg: Wroeten in de aarde

Meer nieuws met kapel onze lieve vrouwe ter nood bedevaart troost


Bron: Jacco Tuijn
bron: Jacco Tuijn
Bron: GJ Bramer, MIM
bron: GJ Bramer, MIM
Bron: GJ Bramer, MIM
bron: GJ Bramer, MIM
Bron: Chris Buijink
bron: Chris Buijink