Nieuws

Foresters degradeert uit 2e klasse

ARCHIEF: Dinsdag 5 mei 2009 Afgelopen zondag speelde de Foresters in de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen mede degradatiekandidaat VSV uit Velsenoord. Ondanks dat de Foresters bijna continu in de aanval was, verloor het enigszins geflatteerd met 3-0 en was degradatie een feit.

De Foresters startte met een groot offensief. Haanstra was weer terug op zijn vertrouwde positie als laatste man en met verre passes bediende hij zijn aanvallers. Met de wind in de rug volgde de ene aanval na de andere op het doel van keeper de Veut van VSV. Deze hield echter in dat eerste kwartier zijn doel schoon bij schoten van Niels Mossel, Dijkhuis en Nanne.

Gesteund door het goede optreden van hun keeper kwamen de spelers van VSV steeds meer uit hun verdedigende stelling. Met enkele counters via de snelle rechtsbuiten Pitstra gaven zij aan de laatste strohalm tegen degradatie te willen pakken. Toch bleef de Foresters de meeste tijd in de aanval. Meijer en Kok waren in de 35e en 40e minuut dichtbij een doelpunt. Terwijl het publiek zich al had verzoend met een 0-0 ruststand scoorde in de 44e minuut invaller Uittenbosch van VSV met het hoofd uit een corner. Jammer voor de thuisclub gaf de overigens prima fluitende scheidsrechter Andre een corner, terwijl de bal door de bezoekers het laatst was geraakt.

Na de rust werd het spelpeil er niet beter op. De Foresters wilde de stand gelijk trekken maar kon niet meer als in de eerste helft het spel dicteren. Het aantal foutieve passes werd steeds groter en de lange passes vanuit de verdediging waren voorspelbaar en makkelijk te verdedigen door de VSV-verdediging. VSV werd steeds sterker en bracht in de 65e minuut de voorsprong op 2-0. Van den Brink kreeg de bal zo’n 25 meter van de goal ineens voor zijn voeten. Hij aarzelde niet en schoot met het windje mee de bal over keeper Freriks in het doel. Zonder verder gevaarlijk te zijn bleef de thuisclub de aanval zoeken. Maar even later was het weer raak aan de andere kant. Pitstra schoot VSV in de 80e minuut naar een 3-0 winst.

Voor de Foresters was daarmee de degradatie een feit na een verblijf van vier jaar in de Tweede Klasse. In het vorige seizoen speelde het nog tot het laatst mee om promotie naar de Eerste Klasse. Nu ging het seizoen mede door een groot aantal blessures als een nachtkaars uit. Volgend jaar komt de Foresters uit in de Derde Klasse en zal het met een verjongde selectie de derby’s aangaan met de buren van HSV, Alcmaria en Limmen.

Dinsdag 5 mei 2009 − bron: De Foresters