Nieuws

Woningen onder de hamer

ARCHIEF: Donderdag 4 juni 2009 Van der Borden makelaars, Rietveld makelaars en makelaardij Kloes en Goudsblom bieden huizenbezitters sinds kort de mogelijkheid hun woning te verkopen door middel van veiling bij afslag. Bij deze manier van veilen wordt de vraagprijs van de aangeboden woningen iedere week met een vast bedrag verlaagd, tot een vooraf afgesproken bodemprijs.

Kopers kunnen bieden op de woning zodra deze een prijs heeft die zij voor de woning willen betalen. Onderhandelen over de prijs is op deze manier niet meer nodig. In tegenstelling tot veiling bij opbod, waar potentiële kopers tegen elkaar opbieden en de betrokken partijen steeds moeten afwachten of geen hogere bieder is, werkt veiling bij afslag volkomen doorzichtig. Het prijsverloop is helder en door iedereen te volgen. Kopers bieden op een vaststaande prijs, namelijk de prijs die geldt op het moment van bieding. Voor kopers die niet kunnen wachten tot de prijs op het door hen gewenste niveau is gekomen, bestaat er ook nog altijd de mogelijkheid om een onderhands bod uit te brengen.

De makelaars zijn enthousiast over het nieuwe veilingsysteem, de woningmarkt vraagt om een nieuwe manier van aan- en verkoop. Voor veel huizenkopers is onderhandelen lastig en moeilijk. Doordat ze er emotioneel bij betrokken zijn is het moeilijk voor de juiste prijs te kopen. Veiling bij afslag maakt een einde aan dit onderdeel van het koopproces. Bovendien brengt het systeem wat spanning terug op de woningmarkt. Ook voor verkopers is het systeem interessant: kopers worden verleid om niet te lang te wachten met het maken van hun keuze.

De verkoper behoudt recht van gunning, en krijgt daardoor voor zijn woning de beste prijs die de beste gegadigde wil betalen. Kopers hebben nog steeds de mogelijkheid (ontbindende) voorwaarden op te nemen. Ook de wettelijke drie dagen bedenktijd blijven bij gelden bij de Woningafslag.

Donderdag 4 juni 2009 − bron: Woningafslag.nl

2022-07-15 Schuurbrandje bij woning
2021-05-08 Fietsersbond wil tunneltjes bij nieuwe afslag A9 bij Heiloo.
2020-11-03 Raad Heiloo schrapt 1,7 miljoen voor afslag A9
2020-10-07 Gewonde bij aanrijding tussen twee auto's in Alkmaar
2020-09-18 Oppositie wil discussie over stoppen met afslag A9 Heiloo: ’Het wordt een bodemloze put’.
2020-02-24 Weer uitstel voor afslag A9: bestemmingsplannen moeten opnieuw
2020-01-23 Auto ramt middengeleider op Rijksweg N203
2019-11-15 Bezoek gedeputeerde aan Heiloo
2019-09-11 Raad van State vernietigt bestemmingsplan afrit A9

Meer nieuws met afslag van der borden


Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Femma
bron: Femma
Bron: Heilloze Weg
bron: Heilloze Weg