Nieuws

Wijkavonden over openbare ruimte

ARCHIEF: Dinsdag 9 juni 2009 De openbare ruimte is een ruim begrip. Er valt van alles onder: het groen, verlichting, wegen, water, verkeer, speelvoorzieningen. Openbare ruimte is het onderwerp waarover de Gemeente Heiloo het graag wil hebben tijdens wijkavonden in Heiloo.

Tijdens een wijkavond hangt in verschillende hoeken informatie over onderwerpen die met de openbare ruimte te maken hebben. De inwoners van Heiloo kunnen tijdens die avond ook meldingen doen over de openbare ruimte. Vindt u bijvoorbeeld dat het wegdek in uw straat slecht is, of vindt u het groen niet goed onderhouden? Dan kunt u dat die avond aan de Gemeente kwijt. Natuurlijk hoort men ook graag wat u in uw wijk goed vindt.

Alle meldingen die men over de openbare ruimte krijgt, worden verdeeld in drieën: de eerste categorie kan men meteen oplossen, voor de tweede moet eerst meer onderzoek gedaan worden of geld verkregen, en met de derde doet men niets, omdat dit bijvoorbeeld tegen het vastgestelde beleid of tegen de regels is. De lijst met alle meldingen zet men ook op de website. Zo kunt u zien welke meldingen er zijn gemaakt en hoe het met de uitvoering van alle meldingen staat.

Heiloo is in zes stukken geknipt. Voor het eind van 2010 wil men alle gebieden één keer bezocht hebben. Heiloo west is als eerste aan de beurt. Alle inwoners van dit gebied hebben inmiddels een uitnodiging hiervoor gehad. Op een kaartje is aangegeven welke straten bedoeld worden met Heiloo west. De andere gebieden van Heiloo komen een volgende keer aan de beurt.

In Heiloo west wil men een deel van de wijk opknappen, bijvoorbeeld plantenvakken vernieuwen en slecht wegdek herstraten. Op dit moment bekijkt men nog wat men wil opknappen. Tijdens de wijkavond hoort de Gemeente ook graag de mening van de inwoners van west hierover. De wijkavond in Heiloo west is op woensdag 24 juni in sportcafé Het Vennewater aan het Zevenhuizen. U kunt daar tussen 19.30 en 21.30 binnenlopen. Er is geen vast programma.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met mevrouw A. Jaspars van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 072 535 68 68.

Dinsdag 9 juni 2009 − bron: Gemeente Heiloo

2022-07-04 Een asielzoekerscentrum in Alkmaar?
2022-06-30 Heiloo vangt 175 asielzoekers op voor Noord-Holland Noord
2022-06-28 Bijeenkomst voor gastgezinnen Oekraïense vluchtelingen
2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-06-23 Uiterste datum zonnepanelenactie 30 juni
2022-06-15 Campagne moet criminaliteit in de vastgoedwereld aanpakken
2022-06-14 Willi helpt u verder met zoeken op de website
2022-06-08 Subsidie energiebesparing huurders
2022-05-24 De ’ja-ja sticker’ komt er aan in Heiloo, voor volgend jaar

Meer nieuws met wijkavond openbare ruimte gemeente


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: LAURA VVH
bron: LAURA VVH
Bron: Marko Tesselaar
bron: Marko Tesselaar