Nieuws

ARCHIEF: Woensdag 10 juni 2009 Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 juni vond het gezelligste wandelevenement van Heiloo plaats. De Radboudschool liep als groep dit jaar reeds voor de 43ste keer mee en ook de heer Woutersen (1929) evenaarde dit aantal keren. Het aantal van zo’n 1700 deelnemers was ongeveer gelijk aan het voorafgaande jaar.

Op de startavond meldden zich op de valreep nog zo’n negentig wandelaars aan. De oudste wandelaar, de heer Wil Alleman (1922), nam de tien kilometer voor zijn rekening. De jongste was Rik van Velzen; hij is bijna 4 jaar oud! De organisatie was er wederom in geslaagd om alle windstreken en mooie plekjes van Heiloo in de afwisselende wandelroutes te betrekken.

De start was als vanouds bij de basisscholen aan de Breedelaan. Iedere avond was er muziek op het schoolplein, verzorgd door één van de drie muziekverenigingen die Heiloo rijk is; Fanfare Showband Heiloo, Heilooër Harmonieorkest Caecilia en muziekvereniging Eensgezindheid. De eerste dag werd onder ideale wandelomstandigheden de noordoostkant (Heilooërbos en Plan Oost) aangedaan. Het tempo zat er meteen al flink in. Woensdag volgde de westrand van Heiloo. Dreigende donkere wolken ‘blaften wel, maar beten niet’. De 15 kilometerlopers gingen zelfs door naar Egmond. Dag drie voerde langs de zuidwestkant richting Limmen. En op de vierde avond werd Ypenstein doorkruist, gevolgd door een lus om de snelweg heen. Aangezien de laatste loodjes het zwaarste wegen, werden de wandelaars de laatste meters op de slotavond feestelijk onthaald door Fanfare Showband Heiloo en enthousiaste menigte met bloemen.

Nanda de Jong (organisatie): ,,Gelukkig is gehoor gegeven aan onze oproep van vorig jaar voor meer vrijwilligers. Dertien nieuwe mensen meldden zich aan, zodat dit jaar iedere oversteekplaats bemand kon worden door een aantal vrijwilligers, zonder dat er van post naar post moest worden gefietst. De politie kon ons door gebrek aan mankracht geen medewerking verlenen. Zij hebben wel gezorgd voor twee erkende verkeerstoezichthouders, die dan ook de lastigste oversteekplaats namen. Volgend jaar wordt de Avondvierdaagse van 1 tot en met 4 juni gehouden.”

Woensdag 10 juni 2009 − bron: Uitkijkpost

2022-06-15 Meedoen met een vierdaagse: in Heiloo is alles wat rolt welkom
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2014-06-20 Drukte door Alkmaarse vierdaagse
2014-06-19 Midzomer zwemmen en Zwem4daagse
2014-06-18 Inwoners klagen over brandnetels
2014-06-10 Avond4daagse start vanavond
2014-05-13 Avondvierdaagse start op 10 juni
2013-06-19 Wandelvierdaagse komt vrijdag langs
2013-06-11 Mooi wandelweer voor Avondvierdaagse

Meer nieuws met vierdaagse


Bron: Roel Beems 🍀 Lokaal Vitaal
bron: Roel Beems 🍀 Lokaal Vitaal
Bron: Addy van Baar
bron: Addy van Baar
Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma