Nieuws

De Kunstzesdaagse komt er weer aan

ARCHIEF: Woensdag 10 juni 2009 Vanaf dinsdag 23 juni tot en met zondag 28 juni barst er een ware kunstexplosie los. De Heilooër Kunstzesdaagse is in zes jaar uitgegroeid tot een volwassen evenement, met dit jaar een recordaantal van zeventig deelnemers aan de Kunstroute, gehouden door heel Heiloo in het weekend van 27 en 28 juni.

Maar ook het aantal activiteiten is flink uitgebreid. Woensdag 3 juni stelden de deelnemers van de expositie zich in Het Trefpunt voor. Hier zullen gedurende de zesdaagse expositie tevens de workshops gehouden worden. De workshops die de exposanten gaan geven, vloeien voort uit hun eigen kunstzinnige vaardigheden.

Zo zal Beatrix Smit een workshop ‘betonsnijden’ verzorgen. Onder haar begeleiding zal men uit een halfhard gegoten betonblok een tuinbeeld snijden. Schilderes Nancy Reinders laat haar deelnemers strandimpressies maken met acrylverf op doek. Jos en Sylvia Onna leggen het bewerkingsproces van een bronzen beeld uit en demonstreren het patineren. Sipke Schoorstra geeft een workshop paneelschilderen. Judith Bosman haalt bij mensen hun creativiteit naar boven in haar workshop ‘intuïtief schilderen’. Han van Tellingen verzorgt een kinderworkshop (10 tot 12 jaar) figuurtjes tekenen. Maria del Carmen uit Peru zal een airbrushdemonstratie geven. Bovendien geeft zij een workshop sumi-e, een moeilijke Japanse penseelschildertechniek op rijstpapier. Niek Morsch laat geïnteresseerden de techniek van het houtdraaien zien.

Madeleine Freyée geeft een les in portrettekenen aan de hand van een professioneel model. Bij Wybrich Hornstra kan men met textiel en een paar vlotte borduursteken ansichtkaarten en broches maken. Margriet Oostelbos zal haar kennis van het maken van aparte sieraden met anderen delen. In haar workshop wordt gewerkt met rubber van oude fietsbanden. Schilders Bea Peters laat deelnemers aan de hand van een gedicht van Hans Arp een schilderij maken op Mdf. En Bianca Jonker verzorgt korte kinderworkshops voor peuters en kleuters, waar zij de kleintjes speels met tekenen en schilderen laat kennismaken.

Dinsdag 23 juni zal de opening van de Kunstzesdaagse in Het Trefpunt worden verricht door Rob Houdijk, gevolgd door een optreden van Kees en Joke den Engel, die tevens deelnemen aan de Kunstroute. Daarna is de receptie onder muzikale begeleiding van duo Mes Amis. Dit jaar zal er geen programmaboekje worden verspreid. Posters van de Kunstzesdaagse, hangend door heel Heiloo, verwijzen naar de website. Hierop is tevens meer te vinden over de deelnemende kunstenaars. Bovendien zal in de Uitkijkpost van 24 juni een plattegrond staan van de Kunstroute. Nieuwe activiteiten zijn de Literaire dag, gehouden op zaterdag 27 juni, met voordrachten van schrijvers en dichters, een ontmoeting met kinderboekenschrijfster Suzanne Buis, en het Schrijfcafé door Margreet Schouwenaar. Bovendien wordt er zaterdagochtend een (kunst)boekenmarkt en zondag een kunst- en ambachts-markt gehouden. Meer informatie en inschrijfformulieren voor de workshops: www.kunstzesdaagseheiloo.nl

Woensdag 10 juni 2009 − bron: Uitkijkpost

2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-02-21 TOED : Tandartsen Onder Eén Dak
2021-10-25 ’Uitrusten doe ik wel als ik dood ben’.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-03 Uitreiking Victoriefonds Cultuurprijs 13 september
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie
2018-02-07 Ondertekening koopovereenkomst Boekelermeer Heiloo en Luten kunststofkozijnen fabriek

Meer nieuws met kunst


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek