Nieuws

Timmerdorp Heiloo: een nieuwe kustgemeente?

ARCHIEF: Woensdag 10 juni 2009 In navolging van het nogal natte Timmerdorp 2008 én het optreden van het theatergezelschap heeft Timmerdorp Heiloo dit jaar als thema Timmerdorp aan Zee. De deelnemers kunnen zich gaan uitleven in het bouwen van strandpaviljoens, booreilanden of wat er dan ook met het strand te maken heeft.

Natuurlijk mogen zij ook ‘gewoon’ een hut bouwen. Eén ding is zeker: het timmerfeest voor 600 kinderen van 7 tot en met 12 jaar vindt dit jaar plaats van dinsdag 10 augustus tot en met vrijdag 14 augustus. Er wordt momenteel al hout gesprokkeld. Containers vol zullen in de laatste week van de zomervakantie afgeleverd gaan worden op het veld aan de Omloop in Heiloo. Pallets, afgekeurd plaatmateriaal, balken en nog meer pallets. Er is een theateract geboekt. Zij zullen een show geven die zijn weerga niet kent. Het zal zeker een fraai gezicht zijn als deze nieuwe ‘badplaats’ verrijst.

Maar eerst worden de pijlen gericht op De kaartverkoop. Zaterdagochtend 20 juni begint om 10.00 uur de kaartverkoop van Timmerdorp in de Ypsalon in Ypestein (de Hucht 4 te Heiloo). De regels zijn simpel: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Maximaal drie kaarten per persoon. De kosten bedragen € 10,- per kaart. Onder begeleiding van een capabele ploeg vrijwilligers komen de kinderen op dinsdag vanaf 10.00 uur zeer enthousiast het veld op. Al timmerend vormen zij binnen enkele uren een prachtig dorp. Terwijl op woensdag in de ochtenduren de prachtige hutten afgebouwd worden, wordt in de loop van woensdagmiddag naar hartelust geschilderd. Donderdagmiddag, na een spetterende openingsact, zullen de kinderen hun handelsgeest demonstreren tijdens de enorme vrijmarkt.

Vanaf 17.00 uur mogen dan eindelijk de ouders, broers, zussen en alle andere belangstellenden het terrein op. Op vrijdagochtend worden de hutten gesloopt en zal omstreeks 20.00 uur het vreugdevuur gehouden worden. Gedurende deze week zorgt het Timmerdorp voor het vermaak, begeleiding en de veiligheid. Een zeer complete en deskundige EHBO-ploeg, zit klaar om allerlei ongemakken, groot en klein, te verhelpen. De ruim honderd vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos in en verheugen zich op een heerlijke week timmeren, verven, lol maken en genieten.

Eén ding hebben zowel de kinderen als de lêding gemeen, en dat is heel veel plezier beleven aan het Timmerdorp. Dagelijks verschijnen vele foto’s op de eigen website van Timmerdorp. Deze site staat boordevol met informatie en wetenswaardigheden. Kijk op www.timmerdorpheiloo.nl en verheug je op een heerlijke week timmeren, schilderen en lol!

Woensdag 10 juni 2009 − bron: Uitkijkpost

2015-08-09 De Achteruitkijkpost: Timmerdorp door de jaren heen
2015-06-27 Heilooërs urenlang in de rij voor kaartje timmerdorp
2015-03-23 Timmerdorp Heiloo 2015 heeft hout nodig
2014-10-28 Spijkers zoeken op Maalwater
2014-08-15 Fik bij Timmerdorp gaat door
2014-08-13 Timmerdorp deelt hout uit
2014-08-12 Timmerdorp is begonnen [VIDEO]
2014-08-11 Timmerdorp is er klaar voor
2014-08-04 Timmerdorp zoekt laatste spulletjes

Meer nieuws met timmerdorp


Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens
Bron: Ronald Sunnotel
bron: Ronald Sunnotel
Bron: Peter Bijkerk
bron: Peter Bijkerk