Nieuws

ARCHIEF: Maandag 22 juni 2009 Aan Joost Stolk, inwoner van Heiloo en oud-voorzitter en erelid van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV), is afgelopen vrijdag 19 juni de zilveren erespeld van Koninklijke Sportvisserij Nederland toegekend.

Deze landelijke onderscheiding werd hem thuis in Heiloo overhandigd in aanwezigheid van zijn vrouw Inge, Paul en Jo Blokdijk en directeur Joop Bongers van Sportvisserij Nederland. Bestuurslid Hans Spruijt had de eer het zilver op Joost’ borst te ‘prikken’.

Niet alleen de VNV is Joost veel dank verschuldigd, maar ook de rest van de georganiseerde hengelsport. Hij keek echt verder dan het topoog van zijn vliegenhengel. Zo is hij bijvoorbeeld ook voorzitter geweest van de ‘Alkmaarse’, een grote hengelsportvereniging, en heeft hij bijgedragen aan de invulling van de rol van specialistenverenigingen binnen de georganiseerde hengelsport. Hans Spruijt prees hem om de kwaliteit van zijn langjarige inbreng, de hoge morele standaard die Joost hanteert, en het zien van de bredere maatschappelijke context van de sportvisserij.

En natuurlijk ook een beetje omdat Joost al decennia een begenadigd bouwer is van splitcane vliegenhengels die naar een select en gezegend gezelschap liefhebbers gaan. Joost nam zijn erespeld vol gaarne aan, vond dit eerbetoon ‘geweldig’ en gaf een totaal verraste Joop Bongers een zelfgebouwde splitcane vliegenhengel compleet met reel en vliegenlijn cadeau.

Maandag 22 juni 2009 − bron: Sportvisserij Nederland

2022-05-03 7 inwoners Heiloo Koninklijk Onderscheiden
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-04-26 Piet en Anneke Nolta verrast door onderscheiding.
2020-11-03 Koninklijke onderscheiding voor Nico Adrichem
2020-07-03 Feestelijke uitreiking lintjes
2020-04-24 Twee koninklijke onderscheidingen
2020-03-31 Kent u iemand die een lintje verdient?
2020-01-29 Marijke van Putten ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding
2019-05-23 Kent u iemand die een lintje verdient?

Meer nieuws met vissen onderscheiding


Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo