Nieuws

Leerlingen op excursie bij bedevaartsoord

ARCHIEF: Donderdag 25 juni 2009 Onze Lieve Vrouw ter Nood is een excursieprogramma gestart voor leerkrachten die met hun leerlingen naar het bedevaartsoord willen gaan. “Op zoek naar het bijzondere” is een programma om ervarenderwijs meer te leren over pelgrimeren, heilige plaatsen en bedevaartsoorden.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is een eeuwenoud Maria-bedevaartsoord dat jaarlijks door tienduizenden mensen wordt bezocht. Sommige mensen komen voor het water uit ‘het Putje van Heiloo’. Anderen voor een inspirerende wandeling langs de kruiswegstaties in het bos, of om een kaarsje aan te steken voor Maria. Het is een bijzondere plaats, ook voor kinderen.

Speciaal voor groep 7 of 8 van de basisschool is er een excursieprogramma ontwikkeld waarin de leerlingen op zoek gaan naar het bijzondere van deze plek. Het bijzondere van pelgrimeren, het bijzondere van heilige plaatsen. En misschien ook wel het bijzondere in zichzelf. Het programma bestaat uit: een wandeling, een ontdekkingstocht, ontmoetingen met pelgrims en zusters en een bezinningsmoment. De leerlingen verwerken dit allemaal in hun eigen ‘pelgrimspas’.

Twee klassen van de pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard waren bereid om als pilot het project Op zoek naar het bijzondere uit te voeren: voorbereidende les in de klas, een dagbezoek met programma naar het heiligdom en verwerking op school. De ontdekking van het heiligdom, de reactie van de kinderen, ouders en leerkrachten, was vol verwondering en positiviteit.

In september zullen de katholieke scholen in het bisdom Haarlem-Amsterdam actief benaderd worden om ook de stap naar Heiloo te wagen. Zie ook www.opzoeknaarhetbijzondere.nl

Donderdag 25 juni 2009 − bron: Onze Lieve Vrouwe Ter Nood

2022-03-16 Veertien Oekraïeners beleven hun eerste nacht op het bedevaartsoord in Heiloo.
2021-07-12 Mijn pelgrimstocht werd er een vol ontberingen | column
2020-03-16 Bisschop bidt op bedevaartsoord voor bescherming tegen Corona-virus
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster
2018-06-04 Vermiste Fiona Meijland (44) na half jaar levend teruggevonden
2018-05-16 Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Fiona Meiland
2018-05-14 Wat vindt u van landschappelijke waarde in het buitengebied van Heiloo?
2015-06-14 Drankrijder ramt muurtje

Meer nieuws met onze lieve vrouwe ter nood runxputte heiligdom


Bron: Jacco Tuijn Photography 🇺🇦
bron: Jacco Tuijn Photography 🇺🇦
Bron: Rienk Kuiper
bron: Rienk Kuiper
Bron: Jacco Tuijn
bron: Jacco Tuijn
Bron: RQPOST
bron: RQPOST