Nieuws

Mariafeest met Volendams koor

ARCHIEF: Donderdag 30 juli 2009 De datum 15 augustus staat voor het belangrijkste Mariafeest in de kalender van de katholieke en orthodoxe kerk. Het Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo mag ieder jaar een goede duizend pelgrims op deze dag verwelkomen.

Maria-Tenhemelopneming (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) is in Rooms-Katholieke Kerk de feestdag van de opneming "met lichaam en ziel" van Maria in de hemel. Voor de gelegenheid zijn er treinstops aan de oude halte Onze Lieve Vrouw ter Nood en worden na afloop van de feestmis bloemen en kruiden gezegend. Dit oude gebruik herinnert aan de intentie van de viering, namelijk om genezing en kracht te vinden.

Het Volendams Vocaal Ensemble is een gemengd koor van 45-50 personen, dat optreedt in de traditionele Volendammer kostuums. Het koor heeft een veelzijdig repertoire. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigente Marlie Durge. De combinatie van geliefde tijdloze koorklanken op niveau en de authenticiteit. De soliste Isabel Delemarre verleent medewerking aan de uitvoeringen in zowel de eucharistieviering als het lof. Haar prachtige stem, warm van klank en in de hoogte helder als kristal, bezorgde haar de naam “Blonde Nachtegaal”. Zij zingt mooi (legato) en is zeer goed verstaanbaar. Met haar sympathieke bescheiden uitstraling, gekoppeld aan haar stem met grote souplesse en warmte, weet zij het publiek in vervoering te brengen.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is de oudste vitale Mariabedevaartsoord in Noord-Nederland en mag zich verheugen over een steeds groeiende belangstelling. Het meer dan honderd jaar oude bedevaartspark biedt nodigt uit tot verstilling en bezinning. Een geliefd gebruik is om water te putten uit de eeuwenoude Mariabron, waar het bedevaartsoord zijn volksnaam aan ontleent: De Put of het Putje van Heiloo. In 2009 is een omvangrijk herstel en renovatieprogramma ingezet, waardoor bezoekers beter verwelkomd kunnen worden. In oktober 2009 wordt het aangrenzende Julianaklooster opengesteld voor publiek, met onder meer de mogelijkheid om in een kloosteromgeving enkele dagen tot rust en bezinning te komen.

De feestelijke bedevaartsmis met als voorganger de Bisschop van Haarlem Mgr. J.M. Punt begint om 12.00 uur. Voor meer informatie: www.olvternood.nl

Donderdag 30 juli 2009 − bron: Bisdom Haarlem

2022-10-05 Het wonder van het ’Putje’van Heiloo.
2022-03-16 Veertien Oekraïeners beleven hun eerste nacht op het bedevaartsoord in Heiloo.
2021-07-12 Mijn pelgrimstocht werd er een vol ontberingen | column
2020-03-16 Bisschop bidt op bedevaartsoord voor bescherming tegen Corona-virus
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-04 Vermiste Fiona zat al maandenlang in Frans klooster
2018-05-14 Wat vindt u van landschappelijke waarde in het buitengebied van Heiloo?
2015-11-17 Onderweg: Wroeten in de aarde
2015-05-31 Fietspelgrimage naar Putje in bandenspoor van voorvaderen

Meer nieuws met olv ter nood bedevaart


Bron: Heilloze Weg
bron: Heilloze Weg
Bron: Licht Op Legenden
bron: Licht Op Legenden
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online