Nieuws

Zes uitvoeringen Falkland in het najaar

ARCHIEF: Woensdag 16 september 2009 Amateurtoneelvereniging Falkland speelt dit najaar twee stukken. In oktober voor kinderen speelt men vier uitvoeringen van "Speelgoedmuseum op stelten" van Rob Maayen, in november voor volwassenen twee uitvoeringen van "Prettige feestdagen" van Alan Ayckbourn.

De kindervoorstelling wordt gespeeld op zaterdag 10 oktober en zondag 11 oktober 2009. Ben jij wel eens in een speelgoedmuseum geweest? Nee? Nou, dan moet je beslist naar deze voorstelling komen kijken. Ja? Nou, dan moet je ook naar deze voorstelling komen kijken. Waarom? Omdat dit geen gewoon, maar een heel bijzonder speelgoedmuseum is. Er zijn namelijk twee heel aparte poppen, die veel geld waard zijn. En er zijn ook nog poppen die... eh... nee, dat houden we nog even geheim. Natuurlijk zijn er ook dieven die de poppen willen stelen. Of dat lukt? Kom maar kijken!

‘Prettige feestdagen’ (Season’s Greetings) is één van de bekendste en meest gespeelde stukken van de Britse toneelschrijver Alan Ayckbourn. Het stuk speelt zich af in het huis van Robert en Belinda Bunders, waar familie en een huisvriend al jaren met de kerstdagen bij elkaar komen. Kerst is kerst. Tradities zijn belangrijk, de rollen zijn verdeeld. Iedereen slaakt waarschijnlijk een zucht van verlichting als dit feest weer voorbij is, maar verandering is bedreigender dan de vertrouwde spanningen en ergernissen. Maar dit jaar komt er een gast de feestdagen bij de familie Bunders vieren. Een buitenstaander die zelf niet weet of hij blij moet zijn hier de kerstdagen door te brengen. Een frisse wind in de vastgeroeste patronen. Een welkome gast of juist een bedreiging? De broodnodige afleiding, doorbreking van de sleur of de bevestiging van wat een gezellige samenkomst moet zijn? In elk geval leidt zijn komst tot een uitvergroting van de karakters van de aanwezigen met een absurde climax... Maar ach... daarna pak je het leven gewoon weer op. Uitvoeringen op vrijdag 6 november en zaterdag 7 november 2009.

Het is mogelijk om uw kaarten voor de kinder- en avondvoorstellingen via de site van Falkland te bestellen. Uw kaarten kunt u vervolgens voor de voorstelling afhalen aan de kassa van theater de Beun.

Woensdag 16 september 2009 − bron: Falkland Toneel

2015-06-03 Germaanse spelen
2014-09-07 Muizen in het theater
2014-09-02 Opnieuw subsidie van TAQA
2014-08-28 Uitmarkt breekt opnieuw record
2014-08-26 Falkland Toneel viert jubileum
2014-06-10 Filmopname Mees Kees in zwembad
2014-05-17 Hunebedspelen in Het Maalwater
2014-05-15 20e Uit&Zo Heiloo op 6 september
2014-05-06 Nieuwe programma De Beun bekend

Meer nieuws met falkland toneel


Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: OBS De Springschans
bron: OBS De Springschans
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn