Nieuws

Aparte inzameling plastic afval

ARCHIEF: Dinsdag 5 januari 2010 Vanaf volgende week kunt u plastic afval apart inleveren. Uw shampooflessen, broodzakken en sausflesjes hoeft u niet meer in de grijze rolemmer te gooien. Vanaf dan kunt u die apart houden en in één van de verzamelcontainers gooien die verspreid in Heiloo staan bij de verschillende milieuparkjes.

In Heiloo zamelen we al veel afval apart in: groente-, fruit- en tuinafval, glas, papier, textiel en afval dat niet in de grijze bak mag. Vanaf nu kunt u uw plastic afval ook apart weggooien. Dit plastic afval wordt gerecycled. Ze maken er bijvoorbeeld vloerbedekking van of tennisballen. Zelfs de fleecetrui die u aan heeft, kan gemaakt zijn van boterkuipjes. Al het plastic dat opnieuw gebruikt wordt, komt niet in de verbrandingsoven terecht. En dat is weer goed voor het milieu. Een ander voordeel is dat een goede afvalscheiding zorgt voor lagere kosten voor het verwerken van het afval. En dat betekent dat u minder afvalstoffenheffing hoeft te betalen.

U kunt uw plastic afval kwijt in één van de containers in Heiloo. Dit mag ongewassen, eventueel met plastic dop en al. Alle inwoners van Heiloo krijgen in de week van 11 januari een pakket in de brievenbus met daarin een grote plastic zak waarin u alvast plastic afval kwijt kunt. In het pakket zit ook een folder waarin staat wat u wel in de speciale containers mag weggooien en wat niet. Als u uw plastic zoveel mogelijk in elkaar gedrukt weggooit, past er meer in de containers. Heeft u de uitgedeelde plastic zak gebruikt, dan kunt u daarna uw afval gewoon in een eigen vuilniszak of plastic tas weggooien.

In de Afvalkalender vindt u meer informatie over het inzamelen van plastic afval en wat u wel en niet mag inleveren. U kunt ook terecht op de website www.plasticheroes.nl of u kunt uw vraag stellen aan een medewerker van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 072 535 68 68.

Dinsdag 5 januari 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2023-02-28 Maak kans op een gratis advies van energiecoach Peter
2023-01-16 Zestien van afval gebouwde tiny houses staan te verstoffen in Hoorn.
2022-07-29 Download nieuwe afval-app Mijn Afvalzaken
2022-06-30 Download nu de nieuwe afval-app Mijn Afvalzaken
2022-03-07 Week van de Afvalhelden: doe mee met de kleurplatenactie
2022-02-01 Concept afvalstoffenverordening 2022 ter inzage
2021-12-27 Kerstboominzameling 2022
2021-12-02 Ruim 40 procent minder restafval dan vorig jaar
2021-12-02 Heiloo onder de 100 kilo restafval per jaar.

Meer nieuws met plastic afval inzameling


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Teun van Turenhout
bron: Teun van Turenhout