Nieuws

Maria van Lourdes in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 8 januari 2010 Donderdag 11 februari aanstaande worden de verschijningen van Maria aan Bernadette in Lourdes herdacht. Natuurlijk is dit een groot feest in Lourdes zelf, maar ook Onze Lieve Vrouw ter Nood viert Maria van Lourdes met een feestelijke eucharistieviering, ziekenzegen, en kaarsenprocessie.

Lourdes wordt ieder jaar door miljoenen pelgrims bezocht. Ook de belangstelling uit Nederland is onverminderd groot. De ervaring van een Lourdesbedevaart kan ingrijpend, ontroerend en zelfs levensveranderend zijn. De wens om nog eens naar Lourdes te gaan is bekend bij velen die de last van hun jaren gaan voelen en (terminaal) zieken. Anderen komen als pelgrim om iets van hun dankbaarheid te tonen, om vrijwilligerswerk te verrichten of gewoon om het gebeuren een keer meegemaakt te hebben.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is een bescheiden bedevaartsoord dat een verscholen ligt tussen Heiloo en Limmen. Onopvallend als het is, wordt het door duizenden mensen per jaar bezocht om dezelfde redenen: om troost te zoeken bij verdriet, kracht in beproeving en ziekte, om dank te zeggen voor wat goed is gegaan en geloof te verdiepen. Velen vinden in Heiloo iets dat in onze tijd als heel kostbaar wordt beschouwd: rust.

De Lourdesmis in Heiloo wordt door steeds meer mensen bezocht. Voor Lourdespelgrims kan het een re√ľnie zijn, voor anderen is het de ervaring dat in het samenkomen om te bidden en te zingen, om de eucharistie te vieren en kaarslicht in processie mee te dragen, om met anderen samen te zijn in een gelovige omgeving licht doorbreekt in hun leven. Het Volendams Vocaal Ensemble onder leiding van haar dirigent Marlie Durge is een geweldig gemengdkoor dat met hart en ziel de Lourdesmis wil zingen. Na afloop van de kaarsenprocessie door het bedevaartspark met een statie (gebedspauze) bij het Maria van Lourdesbeeld, wordt de ziekenzegen gegeven.

De bedevaart wordt Hollands besloten: met warme chocolademelk en alle tijd voor ontmoeting in het welkomsthuis Oesdom. De Eucharistieviering begint om 19.00 uur. Een half uur daarvoor wordt de Rozenkrans gebeden. De lichtprocessie is aansluitend.

Vrijdag 8 januari 2010 − bron: OLV Ter Nood

2022-06-17 Bier en bezinning tijdens derde dag Wandel4daagse Alkmaar
2015-06-14 Drankrijder ramt muurtje
2014-06-15 Bijzondere fietstocht op Waterdag
2013-11-14 Station OLV Ter Nood opgeheven
2013-08-12 Maria Hemelvaart bij jubilerend Heiligdom
2013-02-10 Margarinefabrikant redde bedevaartsoord
2013-01-05 Legende Runxput 300 jaar oud
2012-12-01 Mirakel van de Runxput 300 jaar geleden
2012-10-06 Jaar van het Geloof in Heiloo

Meer nieuws met olvternood runxputte


Bron: Rienk Kuiper
bron: Rienk Kuiper
Bron: OLV ter Nood
bron: OLV ter Nood
Bron: OLV ter Nood
bron: OLV ter Nood
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn