Nieuws

CDA: Gomes laat minima in de steek

ARCHIEF: Zaterdag 16 januari 2010 Vandaag meldt het Noordhollands Dagblad onder de kop “Ruzie om vette bonussen” dat de verkiezingsstrijd in Heiloo is losgebarsten. Helaas gaat het artikel grotendeels voorbij aan de essentie van de zaak, zegt CDA Heiloo op haar website.

De heer Gomes (NCPN) heeft afgelopen woensdag in de UitkijkpostÂťeen advertentie geplaatst, waarin hij een vergelijking maakt tussen de aan gemeenteambtenaren conform de CAO verstrekte eindejaarsuitkering en het feit dat zijn moties kerstgratificatie minimaÂťonlangs door de gemeenteraad zijn verworpen. Hij noemt dit een groot onrecht.

CDA-Heiloo noemt deze vergelijking ronduit onfatsoenlijk. Hessel Hiemstra: “De ambtenaren verrichten, elke dag weer, veel goed werk ten dienste van de inwoners van Heiloo. Het is ongepast om hun salarissen in een politieke discussie te betrekken; de politieke verantwoordelijkheid voor het afwijzen van deze moties ligt bij de leden van de gemeenteraad en nergens anders.”

Hiemstra vindt dat de heer Gomes voortdurend bezig is met schertsvertoningen en populisme, terwijl hij in de gemeenteraad telkens de kans voorbij laat gaan om constructieve bijdragen te leveren. “Dat geldt ook bij de vaststelling van het minimabeleid in 2008: hij was grotendeels afwezig en heeft geen enkel voorstel gedaan, al helemaal niet voor een eindejaarsuitkering.”

“Zijn excuus dat hij slechts een eenmansfractie is en onvoldoende tijd heeft, gaat ook niet op. Hij heeft immers wel tijd voor het schrijven van vele ingezonden stukken in de krant,” zegt Hiemstra. “Zijn prioriteit ligt dus helemaal niet bij het behartigen van de belangen van de minima en het bereiken van resultaten voor deze groep. Het zou de heer Gomes sieren wanneer hij kiest voor dialoog en inhoud, in plaats van goedkoop scoren ten koste van anderen.“

Update: Gelet op de reacties, heeft het CDA een korte aanvulling geplaatst ter verduidelijking.

Zaterdag 16 januari 2010 − bron: CDA Heiloo

2021-02-09 Wordt u lid van de Adviesraad Sociaal Domein?
2020-12-15 Uitslag enquĂŞte nieuwe burgemeester
2020-11-20 Dertig in het hele dorp: Heiloo moet nu echt op de fiets
2020-11-04 Bezoek Commissaris van de Koning
2020-11-03 Raad Heiloo schrapt 1,7 miljoen voor afslag A9
2020-10-30 Mooi dat GP Groot vertrekt van de Hoogeweg, vindt de politiek.
2020-09-26 Politici in Heiloo maken geen haast met onderzoek naar warmtenet.
2020-07-01 Heiloo zoekt de noodzakelijke bezuinigingen vooral bij de BUCH
2020-06-12 Heiloo is klaar voor een Integraal Kind Centrum.

Meer nieuws met gemeenteraad politiek


Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000