Nieuws

Schriktraining voor paarden

ARCHIEF: Woensdag 27 januari 2010 Op zondag 21 maart aanstaande wordt er bij de Hippische Vereniging Heiloo een schriktraining georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Paniekvrije Paard. De ruiter krijgt hierdoor meer inzicht in de psyche van zijn paard, en ruiter en paard krijgen meer vertrouwen in elkaar.

Tijdens deze schriktrainingen maken ruiter en paard kennis met een aantal hindernissen en obstakels die ze buiten ook tegen kunnen komen. Omdat het in de beschermde omgeving van een overdekte rijhal gebeurt en niet tussen het overige verkeer kunnen de combinaties op een rustige en veilige manier trainen om verschillende situaties later aan te kunnen.

In deze trainingen laat men de combinaties kennis maken met voor het paard onbetrouwbare ondergronden, diverse maten en kleuren zeiltjes, een matras, een houten brug, een wip en zelfs een bak vol met lege petflesjes. Daarnaast maken ze kennis met diverse straatgeluiden, toeters, bellen, fanfares, vuurwerk, noem het maar op. Ook leert het paard door hindernissen heen te lopen, daarvoor worden een spaghetti en sliertengordijn opgesteld en ook wapperende vlaggen vormen onderdeel van het geheel.

De training wordt afgesloten met een echte politie oefening en wel door een rookgordijn lopen. Voor paard en ruiter het resultaat van een uur lang vertrouwen aan elkaar geven en vragen. De ruiter wordt dan beloond als het paard net zo weinig ziet als hij/zij zelf en toch de aanwijzingen volgt en door de rook heen stapt.

Woensdag 27 januari 2010 − bron: Hippische Sportvereniging

2022-09-25 Meisje zwaargewond door trap van paard op manage
2022-09-06 Doortastend optreden van buurmannen: oplichting voorkomen!
2022-05-24 De ’ja-ja sticker’ komt er aan in Heiloo, voor volgend jaar
2022-05-07 Wachten bij de ingang, voor de beveiling, voor eten en drinken: de giechelmeiden tolereren alles.
2020-06-10 Ballonnen oplaten tijdens een feestje?
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-02-19 Zorgen om tamme vossen: "Je hoeft de natuur niet te helpen, die redt zichzelf wel"
2019-02-28 Paarden op hol geslagen
2019-02-27 Wild wild north: ontsnapte paarden maken tour door Heiloo, Uitgeest en Krommenie

Meer nieuws met paard


Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: Tomas Jansma
bron: Tomas Jansma
Bron: StalSprenkeling
bron: StalSprenkeling