Nieuws

Muziek en zang in Trefpunt

ARCHIEF: Vrijdag 12 februari 2010 Voor de mensen in Heiloo en omstreken organiseert de culturele commissie van de stichting Welzijn Heiloo activiteiten met een vleugje cultuur. In het Trefpunt komen zangeres Gerda Govers en piano-/accordeonist Wil Luiken binnenkort een concert geven.

Wil Luiken en Gerda Govers treden al jaren samen op, op diverse locaties. Zij hebben een uitgebreid, veelzijdig programma opgebouwd en worden regelmatig gevraagd voor een verenigingsavond, kerkdienst, kerstfeest, etcetera. Ook voor de Zonnebloem hebben ze veel op mogen treden en doen dat nog steeds erg graag. De nauwe samenwerking tussen Wil en Gerda is merkbaar voor het publiek.

Wil bespeelde al op 11-jarige leeftijd het kerkorgel, dat kinderhanden zoiets moois uit dat klavier konden toveren… Hij werd bekend als ‘Duo Wil Luiken’ en als organist in de ‘Blue Stars’. Naast muziekdocent was hij een bevlogen dirigent /repetitor van diverse operetteverenigingen en ( kerk -) koren. Hij componeerde de operette’ Medaillon’ en verscheidene ‘missen’ Wil speelt behalve piano en orgel ook zeer verdienstelijk accordeon, zodat een ieder kan meegenieten van de bekende melodieën. Ook geeft Wil piano- en accordeonles op zijn eigen wijze. En zijn passie voor het orgel is gebleven

Bij Gerda thuis werd veel gezongen. Ze kreeg vanaf haar 10de pianoles en stond al jong op de planken bij de plaatselijke operettever. Het was de dirigent die haar aanzette tot méér. Gerda ging op zangles en al gauw werd ze gevraagd als gast bij diverse verenigingen. Met haar klassieke achtergrond heeft ze een groot en veelzijdig repertoire op kunnen bouwen en zingt ze klassieke liederen, operette, opera, musical en nederlands - talige liederen. Samen met Wil geeft ze veel optredens buitenshuis. Daarnaast geeft ze zangles – met volle overgave – want muziek is emotie.

Het concert vindt woensdag 10 maart aanstaande plaats in ontmoetingscentrum Het Trefpunt. De aanvang is om 14.00 uur en de entree € 5,00.

Vrijdag 12 februari 2010 − bron: Het Trefpunt

2022-11-20 ’Durf vooral om hulp te vragen’.
2020-02-11 Trefpunt en bieb Heiloo krijgen extra subsidie voor loonkosten
2018-11-05 Kom 10 november naar de Zorg (goed) voor Elkaar Beurs
2018-06-06 Heiloo zet 'positieve gezondheid' in tegen eenzaamheid
2017-11-28 Welzijnsorganisaties gaan samenwerken
2017-11-23 Regionale welzijnsorganisaties gaan samenwerken
2017-09-29 Vervolgconferentie ‘Samen tegen eenzaamheid
2017-05-24 Ten strijde tegen eenzaamheid
2017-01-06 Cursus kunstgeschiedenis in Trefpunt Heiloo

Meer nieuws met trefpunt


Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Trefpunt Heiloo
bron: Trefpunt Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn