Nieuws

Vluchtelingen leren tuinieren

ARCHIEF: Maandag 15 februari 2010 Vorige week maandag organiseerde werkgroep Vluchtelingenwerk Heiloo een avond voor vluchtelingen die nog maar kort in onze gemeente wonen. Voor deze avond was Groei & Bloei afdeling Heiloo gevraagd om mee te werken aan het programma.

De aanwezigen waren afkomstig uit onder andere Irak, Afghanistan, Somalië en Tibet. Daar heeft men geen idee wat Nederlanders met planten, bloemen en tuinen doen. De avond begon met een laagdrempelige diapresentatie in verband met de nog beperkte kennis van de Nederlandse taal. De foto’s moesten het werk doen met een beperkte uitleg van bioloog Bart Korf. Daar slaagde de bioloog heel goed in, men raakte geboeid. De kinderen konden tijdens de lezing oud- Hollandse spelletjes spelen. Zo werd er onder andere gesjoeld, bordspelletjes en tafelvoetbal gespeeld.

Na de pauze werd er mooie cellomuziek door Nabiel Naeimi gespeeld. In de ruimte stond ook een grote tafel waar een laagdrempelige workshop werd gegeven. Aansluitend op het groententuinaspect in Bart’s presentatie was er knoflook om op te potten. En om de mensen iets van onze kamerplantencultuur bij te brengen ging men drie soorten stekken oppotten. Rhipsalis, Spathiphyllum en Chlorophytum of zebragras. Het was leuk om te zien dat mannen, vrouwen en kinderen gezamenlijk aan de slag gingen. Na elkaar in groepjes, aandachtig kijkend vaak. De ruimte zag behoorlijk groen na afloop dankzij de grote Spatiphyllium stekken.

Aan het plezier wat iedereen aan deze avond heeft beleefd kon worden opgemaakt dat men een mooie avond heeft gehad. Voor Groei & Bloei was dit een mooie manier om met de groene passie bezig te zijn. Met ruim 40 deelnemers werd de avond zeer goed bezocht, een opsteker voor de werkgroep Vluchtelingenwerk Heiloo.

Maandag 15 februari 2010 − bron: Groei & Bloei

2020-07-22 Heiloose Marie van Leeuwen was week in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.
2016-09-13 Symfonieorkest Midden Holland
2016-07-21 Vluchtelingenkinderen krijgen twaalf weken vervoer naar taalles
2016-06-06 Samenspraak op excursie met anderstaligen
2016-02-08 Voorlichtingsavond over hoe eindjes aan elkaar te knopen
2016-01-15 Vluchtelingen in doorzonwoning
2016-01-15 Vluchtelingen in doorzonwoning
2016-01-10 Initiatief Simone Ahwina een succes
2015-10-28 Alkmaars college wil dat buurtgemeenten 90 vluchtelingen opvangen

Meer nieuws met groeibloei vluchtelingen


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn