Nieuws

G-Honkbal bij Double Stars

ARCHIEF: Zondag 9 mei 2010 Honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo (DSH) begint dit seizoen met een G-team. Een heel bijzonder team waar men als vereniging reuze trots op is. Het team bestaat uit sporters met een verstandelijke uitdaging.

In samenwerking met Stichting MEE en Sportlijf is het project gestart om in Nederland meer bekendheid te geven aan het G-Honkbal. Double Stars had ook belangstelling en Patrick Rupsam van Sportlijf is in samenwerking met Mark Groothuis, Milo Berlijn en Rik Burgering gaan kijken naar mogelijkheden om binnen DSH ook een team op te starten. Sinds eind vorig jaar is het resultaat daar, het G-team traint nu al een half jaar. In de winter hebben ze in de zaal getraind en nu het weer beter wordt, trainen ze buiten.

Patrick: "Mark heeft zich opgeworpen om de groep te trainen. Hij heeft een goede uitwerking op de groep, de G-sporters dragen hem op handen. De begeleiding naar deze groep vraagt iets meer vaardigheden van jezelf om die te trainen, je moet geduld hebben, humor hebben, duidelijk zijn in wat je gaat doen, en als je iets belooft het ook nakomen. Op dit moment krijgt Mark ondersteuning in de vorm van drie staigaires van het Horizon-college. Binny uit Heren 1, loopt sindskort ook stage bij dit team. In principe trek ik mij zelf straks terug uit dit team, om elders meer G-honkbalteams op te gaan zetten, zodat er over een tijd een heuse G-competitie zal ontstaan. Dus we zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers die Mark kunnen ondersteunen bij dit unieke team."

De eerste wedstrijd vindt plaats op dinsdag 18 mei aanstaande op het DSH veld. De wedstrijd wordt gespeeld tegen het G-team van De Volewijckers uit Amsterdam. De aanvang is om 19.00 uur en zoals altijd geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus komt allen.

Zondag 9 mei 2010 − bron: Double Stars

2016-11-22 Honkbalclub verwoest door lekkage: "We kunnen alle hulp gebruiken"
2016-11-21 Water staat honkbalclub letterlijk aan lippen door lekkage
2016-11-03 Double Stars:’Stap terug en focus op jeugd’
2016-06-19 Double Stars naar laatste plek
2015-09-28 Onderweg: Derde honkman
2015-07-30 Honkbalvereniging bestolen van maaimachines
2015-07-30 Getuigen diefstal bij Double Stars gezocht
2015-07-30 Diefstal grote strop voor honkbalclub: "We hebben helemaal niets meer"
2014-08-22 Burgemeester haalt nat pak

Meer nieuws met honkbal softbal doublestars


Bron: St. Radboudschool
bron: St. Radboudschool
Bron: Milan #BaseballAPartOfMylife
bron: Milan #BaseballAPartOfMylife
Bron: Gianni Frolijk
bron: Gianni Frolijk
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn