Nieuws

Heiloo in teken van Kunst

ARCHIEF: Vrijdag 21 mei 2010 HEILOO - Op 22 juni aanstaande wordt het startsein gegeven voor de Kunst6daagse in Heiloo. De offici√ęle opening zal om 16.00 uur plaatsvinden in Tenniscentrum De Dors, De Dors 5 tot 7 in Heiloo en zal worden verricht door burgemeester T.J. Romeyn.

Tenniscentrum De Dors zal tijdens deze 6 dagen het centrale punt zijn binnen de Kunst6daagse. Er is daar een grote tentoonstelling te bezichtigen van 18 geselecteerde kunstenaars. Deze kunstenaars geven in de daaropvolgende dagen diverse inspirerende workshops en lezingen. Waaronder: Hoogdruk, stilleven in gemengde technieken, beeldhouwen in mergel, een lezing genezen met kunst, glas in lood, zilveren hanger maken, dorpsschap tekenen, glassieraad maken, stilleven in miniatuur, portretfotografie, kennismaken met vilt en diverse literaire workshops.

Ook zijn er workshops voor kinderen zoals etsen, vogelhuisjes beschilderen en zandsculpturen maken. Indien u wilt deelnemen aan de workshops of lezingen en tevens rekeninghouder bent van de Rabobank dan neemt de Rabobank de inschrijfkosten van één van de workshops voor zijn rekening. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf u snel in!

Tevens zal er ook dit jaar op zaterdag 26 juni een literaire dag plaatsvinden. Deze start om 11.00 uur met diverse voordrachten van schrijvers en dichters. Waaronder een voordracht van Eugenie Herlaar uit de gedichtenbundel van de bekende kunstenares Ans Wortel. Maar ook voordrachten van Adri Oudejans, Martin spierings, Mari√ętte van Wamel, Arjo Klein, Ada Mol, Henk Brandsma, Annemarie Kuster en Anneke Overtoom. In het kader van de literaire dag kunnen volwassenen deelnemen aan literaire workshops onder leiding van Mari√ętte van Wamel, Ada Mol en Anneke Overtoom.

Naast de workshops en de prachtige tentoonstelling zal zondag 27 juni zal de Dors in het teken staan van een kunst- en ambachtsmarkt. U kunt hier verschillende kunstwerken bezichtigen en diverse demonstraties volgen o.a. kunstzinnige artikelen, houtdraaien , tassen, lampen en sierraden van binnenbanden, sierraden, kleipoppen, vilt en u kunt een portret laten tekenen.

In het weekend van 26 en 27 juni barst er in Heiloo een ware kunstexplosie los. Een recordaantal van maar liefst 90 kunstenaars neemt deel aan de grote Kunst- en muziekroute. Diverse ateliers, beeldentuinen, winkels, woonkamers en dergelijke kunnen bezocht worden. Tijdens de kunstroute kunnen de bezoekers van bijzondere combinaties gaan genieten. Op de grotere locaties, zoals Het Witte Kerkje, De Dors en de Willibrorduskapel zal men kunnen genieten van met name Heiloo√ęr musici. Solisten, kleine groepen, maar ook koren en orkesten. Van amateur tot prof, van klassiek tot modern. Een prachtig vooruitzicht van een heerlijke combinatie van Kunst en Muziek. Ook in de huiskamers, tuinen en winkels zullen exposities en muziek elkaar versterken.

Kortom een inspirerende kunst6daagse geschikt voor jong en oud. Voor deelname aan de workshops en informatie kunt u onze website bezoeken www.kunst6daagseheiloo.nl of bellen met Stichting Welzijn Heiloo via telefoon 072-5331297.

Vrijdag 21 mei 2010 − bron: Kunst6daagse

2024-07-06 Meerdere tentoonstellingen in Atelier De Trog
2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-02-21 TOED : Tandartsen Onder E√©n Dak
2021-10-25 ‚ÄôUitrusten doe ik wel als ik dood ben‚Äô.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-03 Uitreiking Victoriefonds Cultuurprijs 13 september
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie

Meer nieuws met kunst


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek