Nieuws

Spectaculaire opening Kunst6daagse

ARCHIEF: Vrijdag 11 juni 2010 Heiloo - Dinsdagmiddag 22 juni wordt de Kunst6daagse geopend door burgemeester Hans Romeyn. De bezoekers in “De Dors” worden spectaculair verwelkomd door de percussiegroep van Sherwin Kirindongo.

Van dinsdag 22 tot en met zondag 27 juni is Heiloo dorp van de kunst. In 2003 klein begonnen als een driedaags project, groeit ‘t initiatief van de Stichting Welzijn dit jaar uit tot een manifestatie van allure. Met sportcentrum “De Dors” als centrale tentoonstellingsruimte, met een kunst- en muziekroute in het weekeinde, met een literaire dag en met een kunst- en ambachtsmarkt.

In “De Dors” is men elke dag welkom tussen 10 en 17 uur. De kunstbeurs vindt plaats in de gezellig ingerichte tennishal. In de ontmoetingsruimte van het sportcentrum wordt o.a. een literaire dag gehouden (zaterdag 26 juni), is een markt met kunstboeken (de gehele week) en vinden workshops plaats. Ook zijn er in het weekeinde muziekoptredens. Op de LCD-schermen is een slideshow te zien met een impressie van de Kunst6daagse. Kunst in vele facetten, van zowel professionals als amateurs, in een gezellige entourage.

Zaterdag 26 en zondag 27 juni kan men de kunst- en muziekroute door Heiloo volgen. Die voert u langs tuinen, ateliers maar ook winkels (ook op zondag open!) en openbare gebouwen waar de ongeveer 90 deelnemende kunstenaars hun werk exposeren. Er is o.a. werk te zien van Ans Wortel, Doede Keuning, Jos en Sylvia van Onna en Kitty Meijering.

Op zo’n dertig locaties, o.a. in het Stationscentrum, het Witte Kerkje en de Willibrorduskapel musiceren solisten, koren en orkestjes. In het Witte Kerkje treedt op zaterdagmiddag bijvoorbeeld sopraan Karin ten Cate op met “opera-krakers”, in de kapel op het GGZ-terrein zingt het Oratoriumkoor Heiloo zondagmiddag het “Gloria” van Vivaldi. Andere bekende namen zijn o.a. Paulus Vis&friends, Hans Laduc, Tim Sabel en het Klarinetkwintet.

Wie met het openbaar vervoer naar Heiloo komt, kan op zondag gebruik maken van de buurtbus die langs alle belangrijke podia rijdt en ook de zorgcentra aandoet. Fietsen zijn te huur bij rijwielhandel George Vlaar in de Stationsweg.

De Kunst6daagse groeit elk jaar en ook nog deze weken. Heeft u vragen, bel dan met de Stichting Welzijn, telefoon 072-5331297. Kijk voor actuele informatie vooral ook www.kunstzesdaagseheiloo.nl

Vrijdag 11 juni 2010 − bron: Kunst6daagse

2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-02-21 TOED : Tandartsen Onder EĂ©n Dak
2021-10-25 â€™Uitrusten doe ik wel als ik dood ben’.
2021-04-06 Wie is toch die mysterieuze 'Banksy' van Heiloo?
2020-09-15 Dirck Nab wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunsten
2020-09-03 Uitreiking Victoriefonds Cultuurprijs 13 september
2018-05-14 Film over bijzondere reis Plastic Soup Surfer
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie
2018-02-07 Ondertekening koopovereenkomst Boekelermeer Heiloo en Luten kunststofkozijnen fabriek

Meer nieuws met kunst


Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: Bibliotheek Heiloo
bron: Bibliotheek Heiloo
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Linda Veerbeek
bron: Linda Veerbeek