Nieuws

Onbekend virus treft Heiloo

ARCHIEF: Maandag 14 juni 2010 HEILOO - Een onbekende ziekte treft de inwoners van Heiloo sinds vanmorgen, een stortvloed van ziekmeldingen is bij diverse huisartsen en arbo-instellingen gesignaleerd. Een besmettelijk virus uit Zuid-Afrika lijkt de boosdoener.

Vanochtend kreeg het virus vat op de bewoners van Heiloo en kwamen de eerste ziekmeldingen binnen. Men meldde zich ziek met symptomen die lijken op de beruchte oranjekoorts, oranje uitslag en een gespannen gevoel. De ergste gevallen hebben ook afwijkingen in het gedrag, krijgen een oranje waas over de kleding en imiteren bijenzwermen met toeters.

Het hoogtepunt van de besmetting wordt vanmiddag rond 13.30 uur verwacht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het virus HUP1HOL1 gedoopt. De oranjekoorts kan worden onderdrukt door te kijken naar voetbal en daarbij uitbundig te juichen.

Sommigen kunnen baat hebben bij de inname van alcohol waarbij de dosering sterk persoonsafhankelijk is. Speciaal hiervoor zijn de plaatselijke café's ingericht als innameplaats, deze zijn te herkennen aan oranje signaalkleuren. Omdat de wachttijden kunnen oplopen, hebben de horeca-ondernemers gezorgd voor beeldschermen in groot formaat.

Update: de oranjekoorts heerst ook bij HSV, Terriërs en De Dors. Medicatie op basis van alcohol wordt NIET vergoed door de ziektekostenverzekering. Er is wel gratis koffie en thee in de bibliotheek. De gemeente heeft hulpdiensten ingeschakeld. Scholen maken ook melding van ernstige besmetting, onder andere bij OBS De Meander. Natuurlijk kan je de foto's nabestellen.

Zie ook: de NOS Live Stream, de statistieken, of andere livestreams.

Maandag 14 juni 2010 − bron: FIFA

2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2020-06-30 Kaartverkoop Zomerspelen gestart!
2020-02-13 AZ te kijk gezet door NAC en een rechtsback uit Heiloo
2018-06-22 Blaren en bezinning voor wandelaars: "Ik heb overal spierpijn, maar we gaan door"
2018-06-21 Wandelaars trotseren de wind: "M'n krullen zijn er helemaal uitgewaaid"
2018-06-21 Heiloose voetbalclub die valsspeelde gaat niet in beroep
2018-06-20 HSV door KNVB uit nacompetitie gehaald na 'dubieuze' nederlaag
2018-04-28 AZ Selectiedagen ‘mooi scoutingmoment’
2017-10-12 Programma AZ Jeugdopleiding

Meer nieuws met voetbal


Bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈
bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈
Bron: -- Jasper --
bron: -- Jasper --
Bron: ~Janneke Mars ~
bron: ~Janneke Mars ~
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam