Nieuws

Onbekend virus treft Heiloo

ARCHIEF: Maandag 14 juni 2010 HEILOO - Een onbekende ziekte treft de inwoners van Heiloo sinds vanmorgen, een stortvloed van ziekmeldingen is bij diverse huisartsen en arbo-instellingen gesignaleerd. Een besmettelijk virus uit Zuid-Afrika lijkt de boosdoener.

Vanochtend kreeg het virus vat op de bewoners van Heiloo en kwamen de eerste ziekmeldingen binnen. Men meldde zich ziek met symptomen die lijken op de beruchte oranjekoorts, oranje uitslag en een gespannen gevoel. De ergste gevallen hebben ook afwijkingen in het gedrag, krijgen een oranje waas over de kleding en imiteren bijenzwermen met toeters.

Het hoogtepunt van de besmetting wordt vanmiddag rond 13.30 uur verwacht. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het virus HUP1HOL1 gedoopt. De oranjekoorts kan worden onderdrukt door te kijken naar voetbal en daarbij uitbundig te juichen.

Sommigen kunnen baat hebben bij de inname van alcohol waarbij de dosering sterk persoonsafhankelijk is. Speciaal hiervoor zijn de plaatselijke café's ingericht als innameplaats, deze zijn te herkennen aan oranje signaalkleuren. Omdat de wachttijden kunnen oplopen, hebben de horeca-ondernemers gezorgd voor beeldschermen in groot formaat.

Update: de oranjekoorts heerst ook bij HSV, Terriërs en De Dors. Medicatie op basis van alcohol wordt NIET vergoed door de ziektekostenverzekering. Er is wel gratis koffie en thee in de bibliotheek. De gemeente heeft hulpdiensten ingeschakeld. Scholen maken ook melding van ernstige besmetting, onder andere bij OBS De Meander. Natuurlijk kan je de foto's nabestellen.

Zie ook: de NOS Live Stream, de statistieken, of andere livestreams.

Maandag 14 juni 2010 − bron: FIFA

2024-05-31 Rotonde Heiloo gaat op de schop.
2023-11-13 Toptalent Kees Smit tekent contract bij AZ tot 2026
2022-12-30 ’Juichen als Ronaldo’ op het Oliebollentoernooi voor G-zaalvoetballers.
2022-09-05 Dode in Heiloose sloot is 36-jarige inwoner: 'geen misdrijf'
2022-09-05 Dode gevonden in water Heiloo
2022-03-08 AZ-huurling Thomas Ouwejan ster in Duitsland
2021-06-14 EK Voetbal mag nog niet op grote schermen
2020-10-12 Zaterdag 4A: nederlagen voor Kolping Boys en Alcmaria Victrix
2020-06-30 Kaartverkoop Zomerspelen gestart!

Meer nieuws met voetbal


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈
bron: Miss Nimble 🏳️‍🌈
Bron: -- Jasper --
bron: -- Jasper --
Bron: ~Janneke Mars ~
bron: ~Janneke Mars ~