Nieuws

Aanpassing horecabeleid in Heiloo

ARCHIEF: Vrijdag 27 augustus 2010 HEILOO - De gemeente Heiloo heeft het horecabeleid geëvalueerd en wil het op een aantal punten veranderen. Zo moeten cafés in het uitgaansgebied verplicht vanaf 23.00 uur een portier hebben en worden de geleidelijke sluitingstijden aangepast aan omringende gemeentes.

In het voorjaar van 2010 is een enquĂȘte gehouden onder horecaondernemers, sportclubs en andere partijen over het horecabeleid in Heiloo. De meeste ondervraagden vinden dat door de vaststelling van het horecabeleid de regels duidelijker zijn geworden. Naar aanleiding van de enquĂȘte is er ook een aantal voorstellen voor wijziging van het horecabeleid. De belangrijkste voorstellen voor wijziging van zijn:

Geleidelijke sluitingstijden
De geleidelijke sluitingstijd voor cafés die tot 3.00 uur open zijn, wordt verplaatst van 1.30 naar 2.00 uur. Hiermee wil de gemeente aansluiten bij het beleid van omringende gemeenten en voorkomen dat uitgaanspubliek tussen 1.30 en 2.00 in het gebied gaat rondzwerven. Bovendien is de geleidelijke sluitingstijd nu in evenwicht met die van de horeca die om 2.00 uur sluit, daar is het moment dat er geen bezoekers het café meer in kunnen 1.00 uur.

Horecaportier
Het hebben van een portier wordt op weekenddagen in het uitgaansgebied verplicht. Vanaf 23.00 uur tot een uur na sluitingstijd moet er een portier aanwezig zijn in de horecagelegenheid. Tot nu toe was dit alleen verplicht voor cafés die in het weekend tot 3.00 uur open zijn. In de praktijk is naar aanleiding van de onrustige situatie in het uitgaansgebied deze maatregel begin 2010 al ingevoerd.

BukBuk
De BukBuk krijgt in het nieuwe horecabeleid formeel de mogelijkheid om voor zes avonden per jaar een ontheffing aan te vragen om tot 3.00 uur open te zijn. Tot nu toe kon dat volgens het beleid alleen bij oud en nieuw en luilak.

Alcoholmatiging
Alcoholmisbruik van jongeren, met name die onder de 16 jaar, blijft een belangrijk aandachtspunt. De gemeente gaat verder invulling geven aan alcoholmatigingsbeleid door het afsluiten van een Convenant Veilig Uitgaan met de horeca in het uitgaanscentrum en maatregelen treffen in het kader van project Jeugd en Alcohol. Die maatregelen zijn o.a. voorlichting op scholen over de schadelijke effecten van alcohol, informatie aan ouders over deze effecten en overleg met sportverenigingen over het verantwoord schenken van alcohol.

Toezicht en handhaving
Er wordt scherper gekeken of horecaondernemingen zich aan de regels houden. Tot nu toe kon de gemeente bij een overtreding een waarschuwing doen die 3 maanden geldig was, deze termijn wordt verlengd naar 1 jaar. Na 2 waarschuwingen volgt er een gesprek met de overtreder.

Op 14 september spreekt de commissie Bestuurlijke Zaken over de evaluatie horecabeleid. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad of de wijzigingen worden doorgevoerd.

Vrijdag 27 augustus 2010 − bron: Gemeente Heiloo

2020-06-01 Pas op voor deze leuke, overstekende obers in Heiloo!
2020-05-29 Meer ruimte voor terrassen
2020-03-16 Brief van burgemeester Hans Romeyn
2020-03-13 Gemeente neemt maatregelen tegen Coronavirus, bijeenkomsten afgelast
2020-03-12 Ook Heiloo neemt maatregelen tegen Coronavirus
2020-02-15 Oude tijden herleven in La Strada
2018-07-02 Dit zijn de beste terrassen van Noord-Holland
2018-05-09 Noord-Hollandse verdachten aangehouden voor brandstichting buiten provincie
2018-03-02 Duits sprekende wanbetaler actief

Meer nieuws met horeca cafe bukbuk


Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Sweet Mary Jane
bron: Sweet Mary Jane
Bron: hans romeyn
bron: hans romeyn
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online