Nieuws

Culinair evenement smaakt naar meer

ARCHIEF: Donderdag 9 september 2010 HEILOO - Winkeliers en andere ondernemers uit Heiloo hielden afgelopen zondag een experiment met een culinair evenement onder de naam Meet&Eat. Het was een gezellig en smakelijk gebeuren, men onderzoekt de mogelijkheden om er een dorpsfeest van te maken.

De proeverij vond plaats in het kader van de samenwerking tussen de winkeliersverenigingen van het Stationscentrum en Winkelhof 't Loo en ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo. Deze werken samen in de nieuwe Heilooër Ondernemers Federatie, kortweg HOF. Voorzitter Henk Morsch moest nog even wennen aan zijn nieuwe rol. "Ik ben eigenlijk de hofnar", zei hij gekscherend tijdens zijn speech.

Het winkelhof was voor de gelegenheid ingericht als marktplein met kraampjes. Daar presenteerden Heilooër bedrijven hun waar. De aanwezigen genoten van de noten en kaashapjes van Kaashuis Tromp, amuses van vis van Vishandel Schong, broodcreaties van Bakkerij Kees Zoon, vleesgerechten van Keurslagerij Kees Burger, ter plekke bereide gerechten van Tapas Ricas en de chef-koks van restaurants Loocatie en Locanda. Er waren heerlijke salades van Beentjes Groentebroers en restaurant Kwartje Koffie.

Aanstaande ijssalon Di Fiorentina bracht voor de gelegenheid gedraaid ijs mee en Banketbakker Van Velzen had voor allerlei smaken bavarois gezorgd. Natuurlijk was er ook wat te drinken: De Deel Wijnkoperij zorgde voor een roze bubbel bij de ingang, WijnDijck bracht een breed assortiment wijn mee en De Ronde Bar was er voor bier en frisdrank. Verse koffie werd ter plekke door koffiespecialist Descanso gezet.

Er was live muziek van lokale bands: close-harmony topformatie Delerious, het nieuwe semi-akoestische JJJUS en de classic rock band Nou Nog, waarbij de voetjes van de vloer gingen. Michel Nijman van AqauBubble toonde een aantal van zijn opblaasbare funballen en Sybren Arnoldus van videoproductiebedrijf Iets Met Film had een complete filmstudio meegebracht. Geen evenement zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers, die de hele dag in touw waren.

De organisatie wil zich inzetten om het evenement volgend jaar uit te breiden voor alle inwoners van Heiloo. "Het was een fantastisch feestje en we krijgen veel positieve reacties, dus wat dat betreft staan de lichten op groen", zegt Jan Bellekom, bestuurslid van Ondernemend Heiloo dat een voortrekkende rol had. "Maar er waren zoals altijd punten die voor verbetering vatbaar zijn en we moeten één en ander afstemmen met de gemeente."

Donderdag 9 september 2010 − bron: Uitkijkpost

2021-06-28 Kermis Heiloo gaat niet door
2019-08-15 Subsidieregeling voor isolatiemaatregelen weer beschikbaar
2019-07-08 Volgende stap gezet in gebiedsontwikkeling Zandzoom
2018-03-06 Verkiezingsdebat 14 maart in Cultuurkoepel
2016-12-14 Vernieuwende ondernemers
2016-05-30 10 juni Goed Contact Golf clinic bij Golf en Countryclub Heiloo
2016-05-06 Heiloo krijgt alleen waarschuwing voor verstoren broedende vogels
2016-05-04 Inzet Heiloo voor flora en fauna erkend
2016-03-05 Gemeente overtreedt weer Flora- en faunawet

Meer nieuws met culinair dorpsfeest ondernemend


Bron: Mariska Arbeidsdeskundig Advies
bron: Mariska Arbeidsdeskundig Advies
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman
Bron: HEILOO-2000
bron: HEILOO-2000
Bron: Michel Engelsman
bron: Michel Engelsman