Nieuws

Nadenken over toekomst Baafje

ARCHIEF: Zaterdag 27 november 2010 HEILOO - In de laatste commissievergadering Maatschappelijke zaken stond het Baafje op de agenda: evaluatie en energiebesparende maatregelen. Begin volgend jaar wordt de toekomst van het zwembad besproken.

“De notitie was een helder en duidelijk verhaal, de energiebesparende maatregelen tot nu toe werden goed in beeld gebracht”, meent Hanny Kaan van CDA Heiloo. ”De watertemperatuur liet zeker in het begin van het seizoen te wensen over, maar het weer was ook niet al te best. Hoewel het een kennisname van het rapport was, kwamen er al snel adviezen en oplossingen op tafel, een korter seizoen, overkappen, bijverwarmen.”

Het bijverwarmen door een op gas of biomassa gestookte verwarmingsketel strookte niet met de uitgangspunten van het besluit van de raad, die graag de CO2 uitstoot en gasrekening drastisch wilde verlagen. In januari 2011 wordt het advies gevraagd over toekomstscenario's sporthal en zwembad.

Naast de toekomstscenario's van het zwembad zal dan ook worden ingegaan op de zwembadtemperatuur. “Er zal nog heel veel water door Het Maalwater moeten stromen om tot een voor ieder aannemelijk besluit te komen, en om de inwoners van Heiloo weer een aangenaam zwemseizoen in het Baafje in het vooruitzicht te stellen”, aldus Kaan.

De PvdA vindt dat de discussie vooruit geschoven wordt. "Zoals het vaak gaat in de politiek weigerden de meeste politieke partijen een duidelijk stanndpunt in te nemen. Het gaat daarbij om de vraag welke watertemperatuur er gegarandeerd zou moeten worden. Een temperatuur van 20 graden vinden wij als fractie niet acceptabel", schrijft Cees Rootjes. Een voorstel om de tarieven te gaan verhogen, vindt hij onacceptabel. "Tegenover deze verhoging staat een inkrimping van het zwemseizoen vanwege de temperatuur van het water."

Update: reactie PvdA toegevoegd.

Zaterdag 27 november 2010 − bron: CDA Heiloo

2024-02-08 Burger in de bres voor ’nostalgisch’ zwembad Het Baafje.
2024-01-30 Onzekere toekomst: moet Heiloo verder zonder zwembad en theater?
2022-07-23 ’Het Baafje dicht? De mensen schrokken zich rot’.
2021-09-07 Het baantjeszwemmen is herontdekt.
2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-07-12 30.000ste Bezoeker Timo Smit
2021-05-06 Banenzwemmen weer mogelijk in vernieuwd Baafje
2021-04-17 Abonnement verkoop Baafje gestart
2021-01-12 Start renovatie Baafje

Meer nieuws met baafje


Bron: MaschatenBruggencate
bron: MaschatenBruggencate
Bron: Edward Neering
bron: Edward Neering
Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: Gerard Oostermeijer
bron: Gerard Oostermeijer