Nieuws

Vishandel Huib Schong 65 jaar

ARCHIEF: Woensdag 12 januari 2011 HEILOO – Opa Huib Schong, wiens vader en grootvader al in vis handelden, werd in de oorlog vanuit zijn geboortedorp Egmond aan Zee naar Heiloo geëvacueerd. In 1946 opende hij in lijn met de familietraditie een viswinkel aan de Kennemerstraatweg.

Vijfentwintig jaar later werd hij opgevolgd door zijn zoon; Huib (inmiddels Huib senior). Huib hielp, net als zijn broer en zussen, al jaren in de zaak. In de zomermaanden stond hij altijd met de haringkar bij de Witte Kerk; misschien wel de eerste ‘hangplek’ van Heiloo. Want hier verzamelden zich iedere maandag de ‘ware voetbalkenners’ van Heiloo om de voetbalwedstrijden van het weekend nog eens fijntjes door te nemen.

Huib trouwde met Annemarie en samen zetten zij in 1971 de viswinkel voort. Annemarie nam de winkelverkoop voor haar rekening en Huib de aanvoer en verwerking van verse vis. Vanwege de drukte in de winkel werd de haringkar voorgoed ‘op stal’ gezet. Traditiegetrouw hielpen later ook hun kinderen, Paulien, Huib en Nancy, weer in de zaak.

Weer 25 jaar later nam Huib jr. het stokje over. Hij en zijn vrouw Yvette vestigden de viswinkel vijftien jaar geleden in winkelcentrum Â’t Loo. Bijna op de oude stek, waar vroeger de haringkar altijd stond. Al die jaren is er veel veranderd. Andere wensen en eisen van de consument, zoals de opkomst van exotische vissoorten. Veranderd koopgedrag, met concurrerende supermarkten om de hoek.

,,Toch houdt vishandel Schong het in Heiloo inmiddels drie generaties vol, waarbij onze klanten ons ook vaak van generatie op generatie trouw blijven. En daar zijn we trots op, want een zaak opbouwen is moeilijk, maar de goede naam van een zaak handhaven des te meer.”

Woensdag 12 januari 2011 − bron: Uitkijkpost

2022-08-24 Egmond aan Zee nu ook bereikbaar met Alkmaarse deelscooter
2022-08-19 Ook deelscooters in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo?
2017-02-20 Twee Noord-Hollandse vrouwen zoeken liefde bij internationale boer
2016-11-08 Buurband op Walk-In Concert in Akersloot
2015-10-19 Foresters incasseert zevende nederlaag op rij
2014-12-08 Eindelijk wind mee voor De Foresters
2014-04-02 Grote wateroverlast in Oud-Zuid
2014-02-24 Weer geen punten voor De Foresters
2014-01-11 Uitslaande brand in fotowinkel

Meer nieuws met vishandel schong haring


Bron: Uitkijkpost
bron: Uitkijkpost
Bron: Anne-Marie Jansen
bron: Anne-Marie Jansen
Bron: Dirk van der Steen
bron: Dirk van der Steen
Bron: Juul van de Ven
bron: Juul van de Ven