Nieuws

Bijzondere onderscheiding wetenschapper

ARCHIEF: Woensdag 19 januari 2011 HEILOO - Vanmiddag kreeg prof. dr. J. G. Verwer de Koninklijke onderscheiding van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Romeyn speldde het lintje op tijdens het symposium ter ere van zijn afscheid.

De heer Verwer heeft op indrukwekkende wijze bijgedragen aan de wetenschap in Nederland en daarbuiten. In zijn 37-jarige loopbaan heeft hij excellent wetenschappelijk onderzoek verricht.

Verwer deed onderzoek in de numerieke wiskunde, een discipline die van onschatbare waarde is gebleken voor wetenschap en industrie. De heer Verwer deed ondermeer onderzoek naar beginwaarden. Dit zijn rekeneenheden waarmee tijdsafhankelijke processen, zoals bijvoorbeeld het weer, voorspeld kunnen worden. Hij heeft hierover een aantal boeken geschreven die internationaal bekend zijn.

De heer Verwer is zijn hele wetenschappelijke carrière verbonden geweest aan het instituut Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam. Hij begeleidde en inspireerde tal van jonge onderzoekers in binnen- en buitenland.

Na een dienstverband van 37 jaar gaat hij op 31 januari aanstaand met pensioen. Het CWI organiseert ter ere daarvan een driedaags symposium. Dit symposium is de vierde in een reeks over Innovative Integrators.

Tijdens zijn afscheidsreceptie kreeg de heer Verwer de Koninklijke onderscheiding van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw uitgereikt door burgemeester Romeyn. Een dergelijke orde wordt alleen uitgereikt aan mensen die een buitengewone prestatie op het gebied van kunst, wetenschap, sport of muziek geleverd hebben.

Woensdag 19 januari 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2022-05-03 7 inwoners Heiloo Koninklijk Onderscheiden
2021-05-21 Koninklijke Onderscheiding voor Gerard Buitink
2021-04-26 Piet en Anneke Nolta verrast door onderscheiding.
2020-11-03 Koninklijke onderscheiding voor Nico Adrichem
2020-07-03 Feestelijke uitreiking lintjes
2020-04-24 Twee koninklijke onderscheidingen
2020-03-31 Kent u iemand die een lintje verdient?
2020-02-19 Oud-onderwijsminister Jos van Kemenade (82) overleden
2020-01-29 Marijke van Putten ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Meer nieuws met onderscheiding wetenschapper


Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Gemeente Heiloo
bron: Gemeente Heiloo