Nieuws

Jubileumconcert One More Voice

ARCHIEF: Zondag 30 januari 2011 HEILOO - One More Voice heten ze, een voortzetting van het twintig jaar geleden opgerichte Gospelkoor Heiloo. Op 5 februari geven ze hun jubileumconcert in het Witte Kerkje van Heiloo. Soliste is Karin ten Cate.

One More Voice werd als vereniging in oktober 1990 opgericht. Aanvankelijk als gemengd gospelkoor, maar na verloop van tijd werd het repertoire als te beperkt ervaren. Na tien jaar ging het roer om en momenteel is de muziek zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt gezongen in het Nederlands, Engels en andere talen. Kwaliteit en plezier in zingen gaan hand in hand, daarnaast is gezelligheid belangrijk.

Het koor telt momenteel 24 leden en staat sinds 2000 onder leiding van dirigent Paul van Venrooy en Saskia Terpstra is begeleidster op de piano. Het verzorgt met moderne ritmische, religieuze liederen regelmatig de muzikale omlijsting van de kerkdiensten in de Ter Coulsterkerk en in de kapel van de GGZ (Willibrordusstichting).

De afgelopen jaren waren er ook optredens buiten Heiloo, zoals in het MCA, de Schutterswei en het Altzheimercafé te Alkmaar en Nieuw Unicum te Zandvoort. Met een zekere regelmaat wordt deelgenomen aan een Korendag of -festival.

In het programma van het jubileumconcert is de nodige afwisseling aangebracht: muziek van de afgelopen jaren en een aantal nieuwe nummers. Ook zijn er gastoptredens. Zo zal sopraan Karin ten Cate enkele van haar nummers brengen. Karin is Heiloose en zingt graag in intieme sfeer. We zijn bijzonder trots dat ze positief reageerde op de uitnodiging.

Het belooft een feestelijk en sfeervol concert te worden. Het koor heeft voor dit concert bijdragen ontvangen uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noord-Kennemerland en van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Heiloo. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden.

Zondag 30 januari 2011 − bron: Noordhollands Dagblad

2020-04-06 Theatermanager De Beun terecht ontslagen, ook geen schadevergoeding
2020-04-03 Regionaal Archief legt collectie foto's uit coronatijd aan voor toekomstige historici
2020-03-30 Trekkers mogen weer over ’geasfalteerd karrenspoor’ Kerkelaan
2020-03-30 Kerkelaan tot half mei open voor landbouwverkeer
2020-03-27 Heiloose start petitie: "Gezelschapsdierenartsen moeten op de lijst van vitale beroepen!"
2020-03-26 Voorrang voor huurders die doorstromen
2020-03-03 Woningzolder deed dienst als raadzaal Heiloo. De klimop moest van binnen worden bijgesnoeid
2020-02-25 Heiloo pleit voor extra onderzoek naar overlast waterplanten
2020-02-24 Verdachten van gewelddadige woningoverval in Heiloo blijven minimaal maand langer in voorarrest

Meer nieuws met alkmaar collecte concert coulsterkerk dirigent