Nieuws

Landschap Noord-Holland 75 jaar

ARCHIEF: Maandag 21 februari 2011 HEILOO - Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland, waarvan het hoofdkantoor in Heiloo is gevestigd, is 75 jaar geleden opgericht. Het jubileumjaar staat in het teken van het thema 'De vlag uit voor het landschap'.

75 Jaar geleden werd Landschap Noord-Holland opgericht. In dit jubileumjaar verschijnen er speciale jubileumedities van het tijdschrift, zijn er drie open dagen en is er een fietsestafette door heel Noord-Holland. Als afsluiting is er een slotsymposium. Alle activiteiten zijn er op gericht mensen te betrekken bij natuur en landschap. Landschap Noord-Holland wil daarmee de steun voor de Noord-Hollandse natuur- en landschapsbescherming vergroten.

Thema jubileumjaar
Het 75-jarig jubileum staat in het teken van het thema: 'De vlag uit voor het landschap'. Alle jubileumactiviteiten dragen dit thema. Landschap Noord-Holland wordt vaak gezien als natuurorganisatie, maar ook het landschap krijgt steeds meer aandacht. In combinatie met het feestelijke thema wil Landschap Noord-Holland dit onder de aandacht brengen.

Jaarprogramma
Er worden drie open dagen georganiseerd; de eerste op 23 april in de Volgermeerpolder bij Broek in Waterland, de tweede op 5 juni bij het nieuwe bezoekerscentrum De Helderse vallei in Den Helder en de laatste op 16 oktober op de Overplaats in Heemstede. Iedereen kan tijdens deze open dagen van een keur aan activiteiten genieten: wandelexcursies, workshops Nordic Walking en GPS, op de natuur geïnspireerde muziek, een wandeltocht, lezingen en er is kinderprogramma. Een biologische cateraar staat klaar om de inwendige mens te bedienen.

Fietsen voor het landschap
Er is een bijzondere publiciteitsactie: De Groene Fietsestafette. Tijdens de estafette trekt een gids van Landschap Noord-Holland per fiets door de provincie. Iedereen die een stuk van de estafette mee wil fietsen, kan zich hiervoor aanmelden. Ook politici worden uitgenodigd. Er verschijnen vier jubileumedities van het tijdschrift. Speciaal voor deze edities hebben bekende auteurs en Beschermers een column geschreven. Het jubileumjaar sluit af op 17 november met een symposium in de Grote Kerk in Alkmaar.

Maandag 21 februari 2011 − bron: Landschap Noord-Holland

2022-06-27 Gezocht: doeners voor meer groen in de gemeente
2022-05-09 Niet bewaakte spoorovergangen in Heilooërbos
2022-05-03 Alle spoorwegovergangen in het Heilooërbos gaan dicht.
2022-05-03 Niet actief bewaakte spoorovergangen in het Heilooerbos
2022-04-05 Expositie Fotografie Marcel Witte in Gemeentehuis Heiloo
2022-01-28 Veilige spoorovergangen in Heilooërbos
2022-01-10 Drieduizend bollen geplant in natuurgebieden Heiloo
2021-12-20 3170 jaar oud landbouwwerktuig gevonden
2021-12-14 3510 jaar oud landbouwwerktuig gevonden

Meer nieuws met landschap natuur


Bron: VVDHeiloo
bron: VVDHeiloo
Bron: Debby Muis
bron: Debby Muis
Bron: Lea van der Zee
bron: Lea van der Zee
Bron: Roland Weyers
bron: Roland Weyers