Nieuws

Gaby de By debuteert in Zagreb

ARCHIEF: Maandag 7 maart 2011 HEILOO - De 15 jarige Gaby de By heeft op uitnodiging van de Judobond deelgenomen aan het internationale A-toernooi in Zagreb, Kroatië. Pas 2 weken geleden viel het definitieve besluit om ook judoka’s in de leeftijdscategorie tot 17 jaar af te vaardigen.

De late bekendmaking van de judobond zorgde nog voor de nodige stress bij de judoka. "Op het laatste moment moesten nog vluchten en hotels worden geregeld en, niet geheel onbelangrijk, een ander pak met rugemblemen worden geregeld", aldus de judoclub. "Anders mag je de mat niet eens op."

Ippon
Op het sterk bezette toernooi waren judokaÂ’s aanwezig uit 25 landen, met name vanuit Oost Europa. In haar eerste wedstrijd moest Gaby het opnemen tegen een Italiaanse. "Beide begonnen erg fanatiek en door een mislukte offerworp van de Italiaanse belandden ze beiden op de grond. Toen kon Gaby haar favoriete verwurging aanzetten de Sankaku, een driehoeksverwurging met beide benen." Hiervoor werd ippon gegeven en zo won Gaby haar eerste wedstrijd.

Risico
De tweede wedstrijd was tegen een gedrongen judoka uit de OekraĂŻne. Gaby kwam na een lage schouderworp een yugo achter en kon op de grond net geen niet overnemen. Op aangeven van de coach bleef Gaby fanatiek aanvallen om ook haar tegenstander niet in haar spel te laten komen. "Aanvallen betekent ook altijd risico nemen en vlak voor het einde van de wedstrijd wist de OekraĂŻnse weer te scoren en zo de wedstrijd op haar naam te schrijven."

Daarmee was het toernooi over voor Gaby: "Een mooie ervaring en wellicht een goede springplank naar het volgende A-toernooi dat op 16 april in Portugal wordt gehouden. De pakken en rugemblemen zijn in ieder geval al in huis."

Maandag 7 maart 2011 − bron: Dojo 't Loo

2020-07-16 Nieuwe vastpakkers welkom bij de A-judoka's
2018-04-28 Judoka Stevenson opnieuw net naast podium bij het EK
2017-04-22 Karen Stevenson grijpt naast brons bij het EK
2017-02-09 Karen Stevenson begint in Parijs aan nieuwe Olympische cyclus
2016-10-02 Opnieuw nationale titel voor Karen Stevenson
2016-02-14 Jasmijn Lesterhuis vliegensvlug naar titel
2016-02-12 Wasmachine draait overuren in huize Lesterhuis
2015-07-21 Judogoud voor Karen Stevenson
2015-01-25 Karen Stevenson en Job Beintema Sportvrouw en Sportman 2014

Meer nieuws met judo


Bron: Tuindiner
bron: Tuindiner
Bron: Judoclub Groefsema
bron: Judoclub Groefsema
Bron: Judoclub Groefsema
bron: Judoclub Groefsema
Bron: Judoclub Groefsema
bron: Judoclub Groefsema