Nieuws

Trias sterkste in Crossfinale

ARCHIEF: Dinsdag 15 maart 2011 HEILOO - Afgelopen zaterdag deden 25 Trias-atleten mee aan de finale van de crosscompetitie in het Amsterdamse Bos. De jongens D gingen met de ploegenprijs naar huis en Michel van den Hoven nam individueel het zilver mee naar Heiloo.

Atleten van verenigingen uit regio 1 t/m 5 (waaronder Noord-Holland, Kennemerland, Gooi en Eemland en Utrecht) streden tegen elkaar voor de titel crosskampioen 2011. Ook als team waren er de nodige prijzen te behalen.

"Vooral de prestatie die het team van de jongens D1 neerzette in een sterk deelnemersveld kan niet onvermeld blijven", meldt de atletiekvereniging. Met een individuele medaille voor Jurriaan Odekerken (hij werd 5e) en het sterk lopen van zijn teamgenoten Faas Wijn, Yannick Ruiter en Job de Koning, mocht Job de beker voor de 1e plaats voor teams in ontvangst nemen.

Bij de jongens pupillen A2 ging Michel van den Hoven goed van start. Hij liep al snel in 2e positie, nam zelfs nog een tijdje het kopwerk voor zijn rekening en finishte uiteindelijk op een zeer mooie 2e plaats. Ook de overige Trias-atleten liepen sterk, maar in het grote finalegeweld moesten zij hun meerderen erkennen andere atleten.

B-junior Vincent Hazeleger heeft bij de gebiedsfinale in Amsterdam sterk gepresteerd door bij de B-junioren als tweede te eindigen. "Vincent moest hiervoor zware strijd leveren. De wedstrijd gaf voortdurend een wisselend beeld. Enige tijd liep Vincent zelfs op kop. Een lange heuvel fungeerde als scherprechter. Alleen de allersterksten konden deze verteren."

Bij de Jongens C kostte een snelle start Dario Duineveld de kop terwijl dezelfde tactiek een paar weken geleden hem nog zilver opleverde. "Dit keer blies Dario zich op en kon hij niet anders dan de wedstrijd in eigen tempo uitlopen. Niettemin: Dario slaagde er wel in de gebiedsfinale te halen wat op zich al een compliment waard is."

Bij de MA verdedigde Lenneke Stam de eer van Trias en dat deed zij goed. Zij richt zich deze zomer op een heel andere tak van sport: de 400 m. Op deze afstand hoopt zij de 60 sec grens de doorbreken. Bij de MB liep Nina Moggré, die door haar studie wat minder heeft kunnen trainen, een verdienstelijke race. Bij de MC liep Celine Ruiter een heel stabiele race. Vanaf het begin liep zij rond de 7e plaats welke plaats zij ondanks de zware heuvel tot op het eind wist vast te houden.

Dinsdag 15 maart 2011 − bron: Atletiekvereniging Trias

2023-08-31 De Derde Helft van start
2021-01-07 Laura de Witte traint in Zuid-Afrika
2020-10-12 Owen Westerhout loopt 5 kilometer voor het goede doel
2020-08-10 Koster dicht bij Top 10 allertijden
2019-08-12 Winst voor De Witte op EK Landenteams
2018-01-10 Goed begin van het indoor-seizoen
2017-03-08 Zussen De Witte samen op weg naar Tokio
2017-02-16 Voor AV Trias lonkt unicum bij NK indoor junioren
2016-10-04 Heldenonthaal bij Trias

Meer nieuws met trias


Bron: OBS De Zuidwester
bron: OBS De Zuidwester
Bron: Virgil de la Haye
bron: Virgil de la Haye
Bron: Ondernemend Heiloo
bron: Ondernemend Heiloo
Bron: SmitenPartners
bron: SmitenPartners