Nieuws

PvdA: Baafje niet sluiten

ARCHIEF: Donderdag 14 april 2011 HEILOO - Tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad is gesproken over verkorting van het zwemseizoen in Het Baafje en het verlagen van de abonnementsprijs. Ook kwam de eventuele sluiting van het zwembad weer aan de orde.

In de voorstellen van het college over bezuinigingen kwam de sluiting weer aan de orde. "Een onderwerp dat voor de PvdA niet bespreekbaar is", meldt fractievoorzitter Cees Rootje. "Om een goed overwogen besluit te kunnen nemen is veel onderzoek nodig. Die onderzoeken zijn nog niet verricht. De portefeuillehouder gaf aan die waarschijnlijk in oktober/november wel te hebben. Dat lijkt mij erg sterk."

Moedeloos
Het wekt de verbazing van Rootjes dat de sluiting opnieuw ter tafel kwam, en roept bij hem de vraag op wat er moet gebeuren voordat tot het college doordringt dat een meerderheid van de raad het niet wil. "Wie weet wordt er gedacht dat als je het nu maar iedere keer opvoert de raad uiteindelijk uit een soort moedeloosheid toch akkoord gaat. Wat de PvdA betreft zal dit niet gebeuren."

Regionaal
Er wordt gesproken over mogelijkheden om regionaal een zwembad te exploiteren: "Op zich geen slechte gedachte, zij dat deze regio alles zelf doet, ook samenwerken. Regionaal samenwerken betekent dat je als politiek over je eigen schaduw moet kunnen heenkijken, iets wat de meeste politici niet gegeven is."

Donderdag 14 april 2011 − bron: Cees Rootjes

2021-08-30 Baantjes trekken in Het Baafje, voor het diabetesfonds.
2021-01-12 Start renovatie Baafje
2020-12-14 Sportscholen en zwembaden dicht.
2020-09-11 Baafje en Bever toch blij.
2020-08-24 Zondag 6 september: Afsluiting zwemseizoen
2020-08-24 Veel zwembaden staat water aan de lippen: "Geld is hard nodig"
2020-07-02 De Spetters uit Heiloo trekken al vijftig jaar hun baantjes: ’Vlinderslag?
2018-07-02 Gewonde na sprong van duikplank in zwembad Heiloo
2017-09-06 Zaterdag 9 september spectaculaire start Nationale Sportweek Heiloo

Meer nieuws met zwembad


Bron: Anne Klijnstra
bron: Anne Klijnstra
Bron: ~Janneke Mars~
bron: ~Janneke Mars~
Bron: JeugdbrandweerHeiloo
bron: JeugdbrandweerHeiloo
Bron: Jasper Jeukens
bron: Jasper Jeukens