Nieuws

Stationscentrum na zomer autoluw

ARCHIEF: Zaterdag 16 april 2011 HEILOO – Het Stationscentrum wordt in het najaar autoluw gemaakt, de weg voor de Vomar gaat dicht voor autoverkeer. Het college volgt daarmee de motie die de gemeenteraad vorig jaar had aangenomen.

Het Stationsplein wordt ingericht als een wandelgebied en de Stationsweg wordt alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer: bewoners en winkeliers. Doel van de aanpassingen is om een meer overzichtelijk Stationscentrum te realiseren, waardoor de veiligheid en daarmee ook de aantrekkelijkheid van het gebied wordt vergroot.

Paaltjes
Afgelopen december heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om aanpassingen te doen aan het Stationscentrum van Heiloo. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten bijna alle maatregelen over te nemen. Alleen het voorgestelde hekwerk tussen de uitgang van de parkeergarage en de brillenwinkel worden paaltjes. Zo blijft de toegang tot het plein mogelijk voor hulpdiensten en mindervalide mensen, kinderwagens en voetgangers.

Prettig
Met de maatregelen wordt het gedeelte van het plein voor de Vomar slechts toegankelijk voor voetgangers en bestemmingsverkeer. De rest van het plein wordt autoluw. Wethouder Jacob Ouderkerken: ”We willen allemaal dat het Stationcentrum een prettig gebied is. Door het nemen van deze maatregelen denken we daaraan bij te dragen”.

Planning
Als de gemeenteraad instemt met de plannen zal men het verkeersbesluitentraject starten. Rond de zomer kan men voorbereidingen treffen voor uitvoering, de opdracht verstrekken en materialen bestellen. Rond september zullen de aanpassingen worden gedaan. Medio 2012 vindt er nog een evaluatie plaats.

Zaterdag 16 april 2011 − bron: Gemeente Heiloo

2023-03-28 Heiloo krijgt een nieuw gemeentehuis.
2023-02-16 Hij is er dan toch: de geldautomaat in het stationscentrum in Heiloo.
2021-02-18 Ondernemers Stationscentrum Heiloo stemmen massaal voor samenwerken - en meebetalen
2019-03-14 Lokaal winkelbezoek neemt toe
2016-06-13 Welk nieuw gebouw in Heiloo is het mooist?
2015-08-05 Bromshop Heiloo stilletjes opengegaan in het Stationscentrum
2015-07-15 De Achteruitkijkpost: 1980, Stationscentrum opgefrist met nieuwe winkel
2015-04-19 'Verdubbeling aantal deelnemers PCC Maalwater Run & Walk'
2015-03-26 'Vrouwvriendelijke parkeergarage'

Meer nieuws met stationscentrum


Bron: Heiloo-Online
bron: Heiloo-Online
Bron: Victor Alberts
bron: Victor Alberts
Bron: Paul Stam
bron: Paul Stam
Bron: Bart Houtman
bron: Bart Houtman